null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW GS(A) Kofferwijzer

8th Oct 2019, Motorplaza

De BMW GS en GSA staan natuurlijk al jaren bekend als echte alleskunners. Perfect voor op de weg, comfortabel, voorzien van alle gemakken, sublieme wegligging en bestendig tegen de meest wilde offroad avonturen. Rechtstreeks vanuit de fabriek biedt de BMW GS/GSA line-up veel mogelijkheden voor het meenemen van bagage. Je kunt hem voorzien van de tijdloze aluminium koffer, de veelzijdige vario koffers of natuurlijk de Atacama tassen. Om het kiezen wat makkelijker te maken, zetten wij alle plus en minpunten van deze bagage opbergmogelijkheden op een rijtje.

Aluminium koffer

De meest voorkomende en ook verreweg de meest populaire optie is natuurlijk de aluminium koffer van BMW. Deze tijdloze koffers zijn verkrijgbaar in een aluminium of matzwarte afwerking en passen daardoor erg goed bij de meeste motorfiets kleurstellingen. De aluminium koffers kunnen goed tegen een stootje, bieden veel bagageruimte en zijn waterdicht. De koffers zijn ook erg veelzijdig, zo kun je door gebruik te maken van de vier ringen boven op de deksels extra bagage bovenop de koffers bevestigen. Uiteraard zijn er ook genoeg accessoires verkrijgbaar voor de aluminium koffers. Je kunt ze voorzien van een waterdichte binnentas waardoor je gemakkelijk bagage in en uit kunt laden. Ook kun je een veelzijdige handgreep op de deksels monteren waarmee je extra bagage op de deksels kunt bevestigen en de koffers makkelijker kunt dragen wanneer je ze van de motorfiets afhaalt. De aluminium koffers zijn erg veelzijdig en zijn dan ook niet voor niks al jaren de populairste keuze voor de meeste GS/GSA rijders. De aluminium koffers zijn verkrijgbaar als topkoffer en voor de linker en rechterzijde van de motorfiets. Bekijk hier de aluminium koffers in onze webshop.

De aluminium koffers passen standaard op de aluminium kofferhouders/bagagedrager van de BMW GSA modellen, dit geldt voor zowel de topkoffer als zijkoffers. Wil je deze koffers op een GS model bevestigen dan kun je natuurlijk altijd de aluminium kofferhouders/bagagedragers op de motorfiets monteren.
De aluminium koffers zijn verkrijgbaar voor de volgende modellen: R 1200 GS(A) | R 1250 GS(A) | F 850 GS(A) | F 800 GS(A)

Plus en minpunten
+ Door de ringen op de deksel erg veelzijdig.
+ Waterdicht
+ Versterkt de Adventure look van de motor
+ Makkelijk te bevestigen
+ Veel accessoires beschikbaar
Niet verstelbaar in grote


Vario koffer

Zoals de naam al doet vermoeden hebben deze BMW koffers een variabele grootte. Je kunt deze koffers met een hendel binnenin de koffer erg makkelijk van formaat vergroten of verkleinen. Dit is erg eenvoudig te doen en de variohendel is tevens op een manier geplaatst dat hij niet in de weg zit bij het in of uitladen van de koffer. Bekijk de onderstaande video om de vario koffer in actie te zien. Zo heeft de topkoffer op de kleinste stand een inhoud van 25 liter en is hij te vergroten naar 35 liter. Dit is vooral voor de zijkoffers erg handig, wanneer je geen bagage bij je hebt kun je ze in de kleinste stand zetten en je bent gelijk een stuk smaller en wendbaarder. Net zoals de aluminium koffers van BMW kun je de vario koffers uitbreiden met accessoires. Vooral de binnentassen zijn erg handig, deze stevige tassen passen in de koffers op zowel de grote als kleine stand. Of voorzie je topkoffer van een rugkussen zodat je passagier comfortabel mee kan reizen. Bekijk hier de vario koffers in onze webshop.
De BMW vario topkoffer is met de optionele topkofferhouder set te bevestigen op het standaard bagagerek van de BMW GS. De zijkoffers zijn standaard te monteren op de BMW GS, indien hij het bevestigingspunt bij de passagier voetsteun heeft, deze zit op de meeste GS modellen (bekijk de bovenstaande afbeelding). Heeft jouw BMW GS passagier voetsteunen zonder dit bevestigingspunt? Dan kun je de vario koffers alsnog plaatsen met de los verkrijgbare vario kofferhouder set, om de vario zijkoffers op een GSA te plaatsen heb je deze set ook nodig, de vario koffers kunnen niet bevestigd worden in combinatie met de aluminium kofferhouders van de GSA.
De vario koffers zijn verkrijgbaar voor de volgende modellen: R 1200 GS(A) | R 1250 GS(A) | F 750 GS | F 700 GS | F 850 GS(A) | F 800 GS |  F 650 GS | G 650 GS

Plus en minpunten
+ Verstelbaar in grootte
+ Waterdicht
+ Makkelijk te bevestigen
-  Minder stootbestendig dan de aluminium koffers

Atacama tassen

Wil je liever geen koffers op je motor? Dan kun je het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien. Sinds kort maakt BMW de Atacama tassen. Deze tassen zijn het perfect alternatief voor koffers. De zijtassen zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten: 25 liter en 35 liter, meer dan genoeg ruimte voor al je bagage. De binnentas van zowel de Atacama bagagerol als zijtassen zijn waterdicht en los uitneembaar, ideaal voor als je op reis bent. Het voordeel van de zijtassen is dat je motorfiets in tegenstelling tot een motorfiets met de BMW aluminium of vario zijkoffers vrij smal blijft, wat ook erg handig is bij file rijden. Ook zijn de tassen een stuk minder kwetsbaar dan koffers, mede daarom zijn de Atacama tassen erg populair bij offroad rijders. De Atacama roltas is ontworpen met de reiziger in het achterhoofd en is daardoor ook erg veelzijdig, hij biedt voldoende ruimte voor je bagage en hij is voorzien van allerlei kleine handige vakken waar je snel bij kunt. En dat is nog niet alles: de roltas is ook erg gemakkelijk mee te nemen wanneer je hem van de motor afhaalt. Met een paar simpele handelingen kun je hem ombouwen tot een rugtas. Bekijk hier onze video over de Atacama roltas. Bekijk hier de Atacama tassen in onze webshop.

De BMW Atacama zijtassen zijn in combinatie met een montageplaat te bevestigen op de aluminium kofferhouders van de BMW GSA modellen. Wil je de Atacama zijtassen op jouw BMW GS model bevestigen dan zul je de aluminium kofferhouders moeten monteren. De Atacama roltas wordt op het bagagerek bevestigd met een riemen systeem daardoor past hij standaard op de BMW GS, GSA en vrijwel elk ander model met een bagagedrager.
De Atacama zijtassen passen op de volgende modellen: R 1200 GS(A) | R 1250 GS(A) | F 850 GS(A) | F 800 GS(A) 

Plus en minpunten
+ Houden de motorfiets smal
+ Waterdicht
+ Stootbestendig
+ Versterkt de Adventure look van de motor
+ Erg veelzijdig
-  Extra materialen nodig voor montage
-  De tassen kunnen niet op slot gezet worden 

Of je nu rijdt op een BMW F 850 GS of een R 1250 GSA, BMW biedt genoeg mogelijkheden om bagage mee te nemen. Rijd je veel woonwerkverkeer of wil je langdurig op motorvakantie? Dan zijn de vario of aluminum koffers perfect voor jou geschikt. Ben jij een offroad rijder in hart en nieren? Dan passen de stootbestendige Atacama tassen misschien beter bij jou. In onze webshop krijg je altijd 5% korting op alle BMW koffers en 10% korting op alle BMW tassen. Wil je graag meer weten over wat er allemaal mogelijk voor jouw motorfiets? Neem dan contact op met jouw Motorplaza vestiging naar keuze voor meer informatie.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen