null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW HP4 race, droom of tegenvaller?

15th Feb 2014, Ferdinand Visch

Dit jaar is de HP4 race uitgekomen. Deze niet straat legale motor zal voor vele van ons een droom blijven omdat er een prijskaartje van 80.000 euro aan hangt. Mocht je toch de moeite nemen om je hele familie af te bellen en het geld bij elkaar krijgen moet je er rekening mee houden dat er maar 5000km race garantie op zit. Wat dit precies inhoud? Geen idee maar ga ervanuit dat het na die 5000km duur gaat worden. Ow en er zijn er maar vier van in Nederland en 750 wereldwijd, kleinigheidje hou je toch.

Bij Motorplaza hebben we het geluk gehad dat we er één konden bemachtigen of wacht, door een afhaker konden we er twee bemachtigen. Wat zijn we toch bofkonten. Wij gaan op zoek naar een nieuw baasje voor deze motoren. Totdat het zover is kunnen er mooi de blits mee maken.

Carbon!

De HP4 race bestaat voornamelijk uit carbon. Dit om het gewicht laag te houden. Naast het gewicht is carbon enorm stijf. Dit geeft de motor unieke rijeigenschappen. Het meest opvallende is toch wel het carbon-frame. In eerste instantie denk je dat dit gewoon een paar kapjes zijn want dat zijn we immers gewend. Helaas moet ik je teleurstellen, het frame is helemaal van ‘echt’ carbon. Nadat je een half uur hebt lopen kijken naar het frame begint het je op te vallen dat de velgen ook van carbon zijn. Bliksem! Wat mooi.

Is het de prijs waard?

Voor 80.000 euro mag je dan ook wel wat verwachten. Het klinkt als veel geld maar als je alle losse onderdelen bij elkaar begint op te tellen valt de prijs opeens mee. Huh? Let maar op; achtbrug 12k, voorvering 8k, remmen 4k, velgen 12k, frame 15k, achtervering 3k en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat heb je er nou aan?

Naast dat je de show steelt op elk motorevenement schijnt hij in de buurt te komen van de MotoGP spec’s. Voor de mensen die het aandurven om de HP4 race te gebruiken voor een race-seizoen, het maakt niet uit of je eerste of laatste wordt, je weet dat iedereen het over je gaat hebben. Toch denken wij dat wanneer de motor in de juiste handen komt je er ongekende ronden tijden mee kunt neerzetten en het veld ver achter je laat.

De praktijk

Omdat we toch opgezadeld zijn met twee van deze motoren kunnen we beter het beste ervan maken. Naast de 1000 foto’s die we hebben gemaakt moet de HP4 ook maar is op de testbank. Gelukkig hebben we hier een filmpje van gemaakt. Komt hij in de buurt van de fabrieksopgaven? Just watch;

Spec's;

  • 146 kg
  • 171 kg rijklaar (volle tank)
  • 4 cilinders watergekoeld
  • 215 pk
  • 120 nm
  • 14500 RPM
  • 0,77 kg p/s lichtere velgen dan de forged velgen
  • 7,7 kg frame (4 kg lichter dan de RR)
Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen