null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW Motorrad Days 2019

10th Jul 2019, Binne en Jannie Hooijenga

Al jaren houdt BMW In het eerste weekend van Juli de internationale BMW Motorrad Days in Garmisch-Partenkirchen, Duitsland. Net zoals voorgaande jaren waren wij er natuurlijk bij! Met enkele Nederlandse BMW Motorrad dealers gingen wij per vliegtuig naar München, onze motoren zijn enkele dagen eerder per vrachtauto richting München gegaan.

Eenmaal bij aankomst haalden wij vrijwel direct onze motoren op, die waren inmiddels ook aangekomen in München. Wij gingen dit weekend rijden op onze BMW R 1250 RT. Vanuit München gingen we met een groep van ongeveer twaalf motoren richting Garmisch, naar de BMW Motorrad Days. Via een mooie toeristische route kwamen wij rond een uur of drie in de middag aan in Garmisch. Bij aankomst in Garmisch is het vrijwel direct file rijden, deze file bestaat alleen maar uit BMW motoren, zover als het oog kan zien. En wij zien niet alleen Europese kentekenplaten, we zien kentekens uit Maleisië, Amerika, Brazilië en Rusland. Ook zijn er dealers uit verre oorden die gebruik maken van motoren die door BMW AG beschikbaar zijn gesteld.

Tijdens BMW Motorrad Days zien wij als BMW Motorrad dealer ook altijd voor het eerst de nieuwe kleurstellingen van diverse modellen voor het komende jaar in het echt. Zo is de nieuwe BMW S 1000 RR nu ook verkrijgbaar in een derde stijlvariant; Hockenheim silver metallic, De K 1600 B is vanaf nu ook verkrijgbaar in deze zilveren stijlvariant.

Één van de nieuwe kleurstellingen die gelijk de aandacht trok was de BMW R nineT /5, dit exclusieve model is gecreëerd ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van de /5 Serie en 50 jaar BMW Motorrad-productie in Berlijn.

De BMW R nineT is standaard al voorzien van de nodige retro looks, maar deze speciale editie maakt het plaatje compleet. Hij is uitgevoerd in de iconische blauwe kleur van de originele /5 serie en is net zoals zijn oudere broer voorzien van de traditionele zilveren spaakwielen. Verder is hij standaard uitgevoerd met chromen spiegels, retro tank striping, een zwart lederen buddyseat met witte details en natuurlijk de karakteristieke zwarte tank pads die je ook op de originele /5 serie kunt vinden. Deze R nineT brengt het beste van beide werelden bij elkaar, tijdloze klassieke looks die je doen denken aan de BMW’s uit het verleden maar met het motorblok, techniek en de betrouwbaarheid van de moderne R nineT.

Ook krijgt de BMW S 1000 R een kleine make-over in de vorm van een nieuwe lak. Hij is vanaf nu verkrijgbaar in de kleur San Marino Blue Metallic. Deze blauwe kleur wordt op de zijkuip ondersteund door soortgelijke graphics die je gewend bent van de HP versie, alleen dan met rood-witte striping i.p.v. de blauw-rode striping die te zien is op de HP Stijlvariant.

Tijdens de BMW Motorrad Days zagen wij ook de BMW Vision DC Roadster voor het eerst in het echt. Deze futuristische elektrische motorfiets lijkt rechtstreeks uit een sciencefiction film te komen. Normaal gesproken neemt het motorblok de meeste ruimte in bij de BMW motorfietsen maar in dit geval zijn het de batterijen. Bij de Vision Roadster is de accu verticaal geplaatst, op de plek waar normaal gesproken het blok zit. Van een afstandje kun je dan ook bijna niet zien dat het hier om een elektrische motor gaat. Aan beide kanten van de Vision Roadster zitten koelelementen die er voor zorgen dat de accu op de juiste temperatuur blijft. Wanneer je de motor start komen de koelelementen naar buiten. Zo weet je meteen of de motor aan of uit staat. Er is immers geen motorgeluid aanwezig.

Op het evenemententerrein is ook genoeg te zien en te beleven, ons oog valt gelijk op een blauw metallic BMW X7 die is omgebouwd tot een pick-up truck, er staat zelfs een BMW F 850 GS achter in het bed van de pick-up. Het gaat hier natuurlijk om een one-of-a-kind exemplaar die niet op de markt zal komen. Er staan ook verschillende zelf gebouwde motoren, zo ook de welbekende BMW Spitfire motorfiets van het Zwitserse bedrijf VTR.

Na een aantal uren rondlopen lijkt het wel of er maar één motormerk bestaat, we zijn werkelijk omringd door parkeerterreinen vol met BMW motoren. Op het evenemententerrein vindt je ook allemaal tentjes, hierin staan meerdere bedrijven die allemaal wat te maken hebben met het merk BMW Motorrad. De meeste standjes zijn gevuld door bedrijven die BMW accessoires produceren, zoals Wunderlich. We zitten hier natuurlijk in Beieren, dus een grote feesttent met biertafels ontbreekt ook zeker niet. Nadat we onze dorst hadden gelest, leek het ons verstandig om terug te gaan naar ons hotel. Dit was gelukkig op steenworp afstand van het feestterrein.

Na een goede nachtrust gingen wij deze tweede dag een toertocht rijden. Het was een prachtige dag om op de motor te stappen en wij werden tijdens de gehele rit ondersteund door een stralende zon. Wij reden richting de grens van Oostenrijk en onderweg kwamen wij honderden BMW motorrijders tegen. Het leek wel een BMW invasie. Na een schitterende tocht gingen wij weer terug naar het feestterrein van de BMW Motorrad Days. Tom, onze head of BMW Motorrad Nederland had alle Nederlandse BMW dealers voorzien van oranje petjes. Zo vielen wij als team Nederland goed op, wij verzamelden ons bij een (bier) tent, mede geholpen door de oranje petjes liepen we daar nog meer Nederlanders tegen het lijf. Zelf ontmoette ik daar een oude bekende, Marchant; een zuid Afrikaan die tijdens mijn Follow the Trails avontuur in Mongolië mijn voorrijder was. Klik hier om alles te lezen over mijn Follow the Trails avontuur.

Er was genoeg te doen op het feestterrein van de BMW Motorrad Days, zo hebben wij een stuntshow bijgewoond waar stuntrijder Mattie Griffin op verschillende BMW Motoren allerlei spectaculaire stunts liet zien, deze man is een ware kunstenaar op twee wielen. Verder kon je overal op het terrein genieten van live muziek en proefrijden op de nieuwste BMW motoren.

Voor een motorliefhebber en met name een BMW liefhebber is de BMW Motorrad Days een evenement om nooit te vergeten. Dit evenement is vrij toegankelijk voor alle motorliefhebbers en ook in 2020 wordt er weer een nieuwe editie van de BMW Motorrad Days georganiseerd. Wil jij volgend jaar ook graag naar de BMW Motorrad Days? Wij helpen je dan graag verder. Je kunt contact met ons opnemen via: info@motorplaza.net.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen