null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW R nineT /5: de moderne klassieker

1st Aug 2019, Motorplaza

Maak kennis met het nieuwste lid van de BMW Motorrad familie; de BMW R nineT /5. Dit exclusieve model is gecreëerd ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van de /5 Serie en 50 jaar BMW Motorrad-productie in Berlijn. De BMW R nineT is standaard al voorzien van de nodige retro looks, maar deze speciale editie maakt het plaatje compleet.



Deze stijlvolle hommage aan de legendarische /5‑modellenserie van de late jaren 60 en de vroege jaren 70 belichaamt het design van deze tijd. En biedt je tegelijkertijd de innovatieve techniek en kwaliteit van nu. Het lakwerk van de R nineT /5 springt gelijk in het oog, hij is uitgevoerd in de iconische blauwe kleur die je gewend bent van de originele /5 serie. En dat niet alleen: het hoogwaardig Lupin blue metallic lakwerk is voorzien van een hand aangebrachte witte pin-stripe en een smoke-effect. Dit geeft de tank en het voorspatbord een klassieke en unieke look.

Niet alleen de lak geeft deze motorfiets zijn unieke retro-looks, de R nineT /5 zit vol met kleine details die je uitnodigen om de motorfiets nader te bekijken. De telescoopvoorvork met zilverkleurige buitenpoten en zwarte vouwbalgen dragen bij aan de markante en klassieke look van de /5. En als je een liefhebber bent van chroom wordt je door de R nineT /5 ook zeker niet teleurgesteld. Hij is standaard voorzien van verchoomde ovale spiegels, uitlaatbochten en een chromen einddemper. De BMW R nineT is al langer te leveren met spaakwielen, maar dit is de eerste keer dat de spaakwielen te zien zijn in deze retro zilveren variant, dit is exclusief voor de /5.

Verder is de BMW R nineT /5 voorzien van een zwart lederen buddyseat die rechtstreeks uit de jaren 70 lijkt te komen, uiteraard wel met het comfort die we gewend zijn van de hedendaagse R nineT. Aan de zijkant van de buddyseat vindt je een witte bies en chromen sierstrips. En op de achterzijde vind je het tijdloze BMW logo, een duidelijke verwijzing naar de motorfietsen uit de jaren 70. Dat is natuurlijk niet de enige verwijzing naar legendarische /5 serie en de zeventiger jaren. De zwarte karakteristieke tankpads lijken rechtstreeks van de originele R 75/5 te komen, ze zien er niet alleen goed uit, ze zorgen er natuurlijk ook voor dat je benzinetank krasvrij blijft. Bovenop de tank vindt je een speciaal /5 edition embleem, een duidelijk statement en de perfecte finishing touch op deze hommage.

Uiteraard is de BMW R nineT /5 ondanks zijn retro uiterlijk voorzien van alle moderne features die je gewend bent van R nineT. Hij wordt standaard geleverd met BMW Motorrad ABS en automatische stabiliteitsregeling (ASC). Ben je van plan om te gaan rijden tijdens barre omstandigheden en koude temperaturen? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken want hij is natuurlijk ook voorzien van verwarmbare handvatten.



De BMW R nineT /5 ziet er natuurlijk niet alleen goed uit, hij rijd minstens net zo goed. De /5 wordt aangedreven door de krachtige luchtgekoelde, 2-cilinder boxermotor en levert een vermogen van 81 kw (110 pk). De oerdegelijke boxermotor levert zowel bij lage als hoge snelheden een gezond dosis koppel. De typische boxer-punch is direct merkbaar wanneer je het gas een beetje opendraait en zal vast en zeker een lach op je gezicht toveren. De /5 is letterlijk “the best of both worlds” de looks van toen met de prestaties van nu.

De R nineT serie staat natuurlijk al jaren voor individualisatie, je kunt de BMW R nineT met o.a. de Option 719 accessoires helemaal aanpassen naar je eigen smaak en rijstijl. Met de /5 gaat BMW Motorrad nog een stapje verder. Deze liefdesbrief aan de jaren 60 en 70 laat zien hoe de R 75/5 eruit zou zien als hij in 2019 ontworpen zou zijn. De BMW R nineT /5 staat voor de liefde voor de motorfiets en de levensstijl van de vroege jaren 70. 



Er zijn op dit moment slechts tien van deze special editions in Nederland én natuurlijk is er ook één in onze showroom te bewonderen. De R nineT /5 is nu leverbaar en je kunt hem samen met onze verkoopadviseurs samenstellen. Wil je graag meer informatie over de BMW R nineT /5 en een proefrit aanvragen? Klik dan hier.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen