null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW S 1000 RR Hoogtepunt bij Introductie Zes Nieuwe BMW Motorrad Modellen

6th Nov 2018, Motorplaza

Vanochtend om 10:00 uur Nederlandse tijd was het zover bij de EICMA motorbeurs in Milaan, zes splinternieuwe BMW Motorrad modellen! Motorplaza was er bij en vat de introductie van de zes nieuwe modellen in verschillende segmenten voor je samen. Hieronder lees je alle informatie over de nieuwe modellen die uiteraard binnenkort in de showroom bij Motorplaza Groningen en Motorplaza Heerenveen staan!

BMW C 400 GT: 'Urban Mobility voor iedereen'

In 2011 kwam BMW Motorrad het Urban Mobility segment binnen met de BMW C 600 Sport en BMW C 650 GT. Nu komt daar de middenklasser BMW C 400 GT bij. De C 400 GT is de perfecte combinatie tussen comfort, kracht en mobiliteit in het Urban Mobility segment.


BMW F 850 GS Adventure; 'De Ultieme All-Road Middenklasser'

De BMW F 850 GS kwam eerder dit jaar al uit. Daar komt nu de F 850 GS Adventure bij. Het is voor nu dé motor in het premium middenklasse segment. Deze twee cilindermotor is zeer geschikt voor een lange tourtocht en perfect voor ruig terrein. De BMW F 850 GS Adventure bevat een nieuw windscherm, footbreak, shift level en een grotere tank. Daarnaast behoudt de 850 GSA de iconische GS-eigenschappen en is daardoor meteen bekend als een lid van de GS familie.


BMW R 1250 R

De geïntroduceerde BMW R 1250 R is volgens BMW de meest dynamische 'R' ooit. De oorzaak hiervan ligt volledig in de moderne boxermotor die een nieuwe koppel bevat van maximaal 143 Nm. Deze boxer zorgt voor meer kracht dan ooit tevoren. Daarnaast bevat de R 1250 R ook de BMW ShiftCam met variabele nokkenasregeling die we eerder dit jaar al zagen bij de BMW R 1250 GS en R 1250 RT. Deze technologie biedt het motorblok in elk toerengebied de ultieme prestaties.


BMW R 1250 RS

De BMW R 1250 RS is de opvolger van de R 1200 RS. Met de nieuwe 1250 RS haal je meer asfalt uit elke tour. De nieuwe 100 kW/136 PK boxermotor laat je namelijk nog sneller accelereren naar je gekozen snelheid. De R 1250 RS bevat daarnaast ook de BMW Motorrad ShiftCam technologie en bevat standaard LED verlichting.


BMW R 1250 GS Adventure (2019)

Na de introductie van de BMW R 1250 GS had de kenner de komst van de R 1250 GS Adventure al ingevuld. De 1250 GS Adventure werd door BMW geïntroduceerd als 'de koning van de reisenduro's', en dat blijkt volkomen terecht. De toename in cilinderinhoud (1254 CC) en vermogen (100 kW/136 PK) biedt de rijder kracht en comfort op een monster van een machine. Net zoals de BMW R 1250 GS bevat de Adventure ook het vernieuwde BMW ShiftCam systeem.

Nieuwe eigenschappen BMW R 1250 GS Adventure:

  • Nieuw gegalvaniseerde afdekking van het koelsysteem
  • Nieuwe vormgeving van de tank- en motorbeschermbeugel
  • Nieuw 6,5 inch TFT-display gecombineerd met de BMW Motorrad Connectivity app (extra funcites: navigatie, muziek, luisteren en telefonie)
  • Standaard uitgerust met Hill Start Control (HSC). Dit maakt het wegrijden op hellingen eenvoudiger.
  • BMW Motorrad Spezial. Dit HP pakket biedt gefreesde onderdelen onderstreept met aluminium componenten in bicolor look met sportief karakter. Het pakket bevat; cilinderkopdeksels, motorafdekking, expansievatafdekking, verstelbare rem- en koppelingshendel, spiegels en instelbare voetsteunen.
  • Rijmodi Pro: verbeterde ABS, DTC (Dynamic Traction Control) en Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment). Nieuw in de Rijmodi Pro zijn HSC Pro (Hill Start Control Pro) en DBC (Dynamic Brake Control).


BMW S 1000 RR: 'Langverwachte Supersport Machine'

Het hoogtepunt van de presentatie, en waar iedereen al jaren op zat te wachten, bewaarde BMW Motorrad voor het laatst: de langverwachte en vernieuwde BMW S 1000 RR. Het is al weer even geleden dat de BMW S 1000 RR op de markt kwam, maar nu presenteert BMW Motorrad een splinternieuwe upgrade van dit ultieme sportieve snelheidsmonster. De nieuwe S 1000 RR haalt zijn kracht uit dezelfde 4 cilinder één liter motor als het vorige model, maar levert - met zijn 207 PK - 8 PK meer dan zijn voorganger. Daarbovenop is het gewicht van de RR afgenomen van 208 kilogram naar 197 kg en kan het gewicht met het M Performance pakket verder afnemen naar 193.5 kg.

Volgens BMW is de nieuwe S 1000 RR 'lichter, sneller en gemakkelijker te besturen'.  BMW Motorrad heeft de vorige RR en de nieuwe S 1000 RR zelfs met elkaar vergeleken in een drag race en daaruit bleek dat de nieuwe RR één seconde sneller is dan het vorige model. De bijgevoegde ShiftCam technologie zorgt voor meer kracht in het lage en medium snelheidssegment en levert verder toegenomen motorkracht.

De motor is nog nooit zo compact geweest. In het design vallen de koplampen van de BMW S 1000 RR op die bijna zijn verborgen en een scherper aanzicht presenteren. Aan de zijkant herken je het iconische BMW Sportdesign dat bij de nieuwe RR flink is afgeslankt. Het mooie aan de nieuwe S 1000 RR is dat het uiterlijk van de voorganger behouden is, maar uiteraard sterk verbeterd. De sportmotor bevat standaard vier rijmodi; Rain, Road, Dynamic en Race. Mocht je behoefte aan meer hebben dan krijg je van BMW nog de optie tot de 'Pro Mode pakketten' die de rijder de drie modes Race Pro 1 tot en met 3 geven. Tot slot wist BMW nog te melden dat het BMW Motorrad Superbiketeam tevens gaat rijden met de nieuwe S 1000 RR in de WK Superbike. De supersport motor wordt dan bereden door Tom Sykes en Markus Reiterberger. Bekijk hieronder foto's, video's en de specs van de splinternieuwe BWM S 1000 RR, volgend jaar bij ons in de showroom.

De nieuwe eigenschappen van de BMW S 1000 RR:

  • 4 kg lichter
  • Toegenomen output en koppel: 152 kW (207 pk) bij 13.500 tpm en 113 Nm bij 11.000 tpm.
  • Nieuw ontwikkelde ophanging bevat Flex Frame, waarbij de motor een meer dragende functie aanneemt
  • Aanzienlijk verbeterde ergonomie dankzij Flex Frame
  • Geraffineerde geometrie van de ophanging voor verder verbeterd gebruik, verhoogde tractie en kristalheldere feedback in het drempelbereik
  • Nieuwe achterwielophanging weegt 300 gram minder dan voorheen met Full Floater Pro-kinematica
  • Gewichtsvermindering van 11 tot 14,5 kilogram. S 1000 RR weegt nu 197 kg en 193,5 met M-pakket
  • Nieuw uitlaatsysteem weegt ongeveer 1.3 kg minder, met voordemper
  • Nieuw 6-assig sensorcluster
  • Launch Control voor perfecte start wordt geleverd met de optie 'Pro Mode'
  • Elektronische Cruise Control
  • Nieuw 6,5 inch TFT scherm

Het M-pakket van de BMW S 1000 RR bevat het volgende:

  • Motorsport verfafwerking
  • M Koolstofvezel wielen
  • M lichtgewicht batterij
  • M chassis kit met achterste rijhoogteverstelling en swingarm-draaipunt
  • M sportstoel
  • Pro Modes

Bekijk hier de BMW Motorrad Motoren

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen