null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De nieuwe BMW R 1250 RS: sportief touren op de linkerbaan

22nd Aug 2019, Motorplaza

De BMW R 1200 RS stond natuurlijk altijd al bekend als de perfecte tourmotor voor de sportieve rijder. De RS bewijst dat sportiviteit en tourkwaliteiten elkaar niet uit hoeven te sluiten. De nieuwe R 1250 RS benadrukt dat feit nog even en tilt het rijplezier naar een hoger niveau.


Wanneer je de nieuwe R 1250 RS voor het eerst ziet maakt hij gelijk een spectaculaire indruk, de nieuwe RS is voorzien van een compleet nieuwe voorkant en die valt op. Hij is nu standaard ook voorzien van een complete LED-koplamp en de RS oogt een stuk agressiever dan het voorgaande model. Waar de voorkant van de R 1200 RS voorzien was van kenmerken die je deed denken aan de S 1000 XR doet de voorkant van de R 1250 RS je juist meer denken aan de 2019 S 1000 RR.



De R 1250 RS is vanaf de lancering verkrijgbaar in vier frisse stijlvarianten. Hij is onder andere verkrijgbaar in de klassieke kleur black storm metallic; deze zwarte kleur wordt ondersteund door subtiele zilveren elementen zoals de voetsteunen en het stuur. De Exclusive variant is uitgevoerd in een stijlvolle donkerblauwe kleur, gouden remklauwen en grijze graphics op de zijkuip. De Sport uitvoering valt vast en zeker het meeste op. Deze variant is voorzien van Austin Yellow metallic lakwerk en een wit frame, een echte blikvanger. Een zeker niet minder spectaculaire verschijning is de Option 719 Stardust metallic variant. Deze variant is voorzien van een donkerbruin metallic lakwerk en gouden opvallende graphics op de tank, zijkuip en het kontpaneel. Met de verscheidenheid aan stijlvarianten en Option 719 accessoires is er voor iedere smaak wel een passende R 1250 RS te configureren.


Het nieuwe motorblok van de BMW R 1250 RS zorgt ervoor dat je nog vlotter kunt rijden dan ooit tevoren. Al tijdens de eerste meters merk je de geweldige kwaliteiten van de nieuwe boxermotor. Het BMW ShiftCam systeem zorgt voor een gelijkmatige en constante vermogensafgifte in elk toerengebied. Dat niet alleen: de cilinderinhoud is uitgebreid tot 1.254 cc en levert 136 pk en 143 Nm koppel. Door al dit extra vermogen en het ShiftCam systeem is dit met recht de meest krachtige en snelste RS ooit gemaakt.



Niet alleen de LED-koplamp behoort nu tot de standaard uitrusting. Vanaf nu wordt hij standaard geleverd met BMW Motorrad ABS, Automatic Stability Control (ASC) en Hill Start Control (HSC). Verder is hij standaard uitgerust met de rijmodi Rain en Road. De TFT-display met BMW Connectivity behoort nu ook tot de standaard uitrusting. De display ziet er niet alleen flitsend uit, via bluetooth verbind je jouw smartphone gemakkelijk met de motorfiets. Wanneer je smartphone gekoppeld is kun je met de BMW Connected app muziek luisteren, telefoneren en navigeren via de TFT-display. Met een combinatie van overzichtelijke vormgeving en intuïtieve bediening is het gebruik erg eenvoudig en snel. Naast de standaard opties is het natuurlijk mogelijk om de R 1250 RS uit te breiden met extra opties zoals: Dynamic ESA, Keyless ride en schakelassistent Pro.

De BMW R 1250 RS staat voor sportiviteit en ergonomie; letterlijk het beste van beide werelden. Sportief rijden maar dan comfortabel. De sportieve zitpositie van de RS en het vermogen van de nieuwe boxermotor zorgen voor een sportieve rijervaring, maar dan vele malen comfortabeler dan je gewend bent van het supersport segment. De buddyseat zit erg comfortabel en is ook uitermate geschikt voor twee personen. Dankzij de comfortabele tweepersoons buddyseat en de vele bagage mogelijkheden is de R 1250 RS ook uitstekend geschikt voor lange reizen. De R 1250 RS is erg veelzijdig en zorgt ervoor dat je comfortabel en moeiteloos op plek van bestemming komt. De BMW R 1250 RS is vanaf zaterdag 7 september 2019 te vinden in de showroom van zowel Motorplaza Groningen als Heerenveen. Wil jij graag een keer proefrijden op de nieuwe BMW R 1250 RS? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen