null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De nieuwe BMW S 1000 XR: Supersport voor de tourrijder

14th Apr 2020, Motorplaza

De BMW S 1000 XR biedt de perfecte combinatie van sportiviteit en comfort. De S 1000 XR groeide na zijn debuut in 2014 snel uit tot één van de populairste en best verkochte motorfietsen uit de BMW Motorrad line-up. BMW Motorrad bleef de S 1000 XR gedurende zijn gehele productie-run upgraden en perfectioneren, de S 1000 XR is in zijn huidige vorm dan ook niet meer weg te denken uit het tweewieler landschap. Maar nu is het tijd voor iets nieuws: de totaal vernieuwde BMW S 1000 XR!

Techniek
Het motorblok van de nieuwe BMW S 1000 XR is gebaseerd op het motorblok die je kunt vinden onder de nieuwe BMW S 1000 RR. Deze 4-cilinder lijnmotor levert maar liefst 165 pk, 114 Nm koppel en een topsnelheid ver boven de 200 km/h. De langere versnellingsbak zorgt in de hogere versnellingen voor een aangenaam rustig lopende motor, perfect voor lange toertochten. Maar wanneer je het gas fors opendraait komt het 165 pk tellende motorblok pas echt tot leven. De nieuwe S 1000 XR is 10 kg lichter dan zijn voorganger en dit zorgt voor meer wendbaarheid en snellere acceleratie. 

Design
De nieuwe S 1000 XR brengt naast alle technische upgrades ook een compleet nieuw uiterlijk met zich mee. Het uiterlijk van de nieuwe XR bouwt verder op het bestaande DNA van het vorige model, je ziet gelijk dat het gaat om een XR. Wat direct opvalt is het korte achterwerk van de nieuwe XR, dit geeft hem een sportieve look en sluit naadloos aan bij de scherpe lijnen van de zijkuip. De karakteristieke LED-strip tussen de koplampen is bij het nieuwe model niet meer terug te vinden, de LED-dagrijverlichting is nu geïntegreerd in de koplampen, dit geeft de nieuwe XR een frisse en futuristische look. Direct bij de marktintroductie is de BMW S 1000 XR verkrijgbaar in twee kleuren: Racing red en Ice grey. De opvallende kleurstelling van de Racing red variant benadrukt het sportieve karakter van de XR, de subtielere Ice grey uitvoering benadrukt op zijn beurt de scherpe lijnen van het kuipwerk. Beide varianten zijn standaard voorzien van zwarte velgen en een verstelbaar windscherm. 



Uitrusting
De nieuwe BMW S 1000 XR is standaard voorzien van LED-verlichting en een TFT-display met BMW Motorrad Connectivity. Verder is hij voorzien van een geïntegreerde kofferdrager, Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) en rijmodi pro (incl. HSC Pro, MSR, ABS Pro & DTC). Uiteraard kun je de XR helemaal aanpassen aan je eigen voorkeuren en rijstijl. 

Optionele uitrusting:

  • Dynamic ESA Pro
  • Schakelassistent Pro
  • Headlight Pro (iconische dagrijverlichting en adaptieve bochtverlichting)
  • Keyless Ride
  • RDC (bandenspanningcontrole)
  • Intelligente noodoproep (eCall)
  • M gesmede velgen
  • M lichtgewicht accu
  • Extra LED-koplampen
  • Bagagerek
  • Carbon pakket

Accessoires
Ook op het gebied van accessoires stelt de nieuwe S 1000 XR zeker niet teleur. De sportieve en hoogwaardige toerkoffers voor de S 1000 XR bieden met een inhoud van ca. 30 liter per koffer genoeg ruimte voor je motorhelm of bagage. De koffers zijn afsluitbaar, waterdicht en een echte aanrader voor het reizen, voor zowel korte als lange afstanden. Ook kun je de S 1000 XR voorzien van een getint windscherm, dit windscherm benadrukt de sportieve uitstraling van de motorfiets. Het getinte windscherm is ook verkrijgbaar in een hoge variant (70 mm langer). De optionele LED-verstralers geven de S 1000 XR een robuuste look en zorgen tegelijkertijd voor beter zicht bij slechte weersomstandigheden. De BMW S 1000 XR accessoires zijn binnenkort verkrijgbaar in onze webshop.

Vanaf zaterdag 25 april is de nieuwe BMW S 1000 XR eindelijk te zien in de showroom van zowel Motorplaza Groningen als Heerenveen. Uiteraard kun je dan ook proefrijden op het nieuwste lid van de BMW Motorrad familie. Wil jij alvast je eigen XR samenstellen? Neem dan contact op met één van onze vestigingen. En wie weet rijd jij deze maand nog op je eigen XR!

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen