null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Melk, een nieuwe energiebron?

30th Jul 2018,

Tijdens de parade kom ik drie 100% elektrische motorscooters tegen die bestuurd worden door drie koeien. De spreuk die ze voeren geeft een knopoog naar een alternatieve energiebron: hun melk.

De koeien beamen dat groene stroom, blauwe diesel en waterstof zeer geschikte energiebronnen zijn maar dat zijn (misschien) ook een oplossing hebben. Een van de drie mannen is docent bij de opleiding MBO Life Science in Leeuwarden. Deze opleiding gaat over vele werelden: die van Water en Milieu, voeding (de oude "suvelskoalle uitBolsward) maar ook de Chemische- en Biomedische laboratoria. Studenten aan deze opleiding mogen mee denken over diverse uitdagingen in deze sectoren en zijn dus ook met onze/ hun toekomst bezig. Beter, schoner, goedkoper, eerlijker en voldoende van alles is meestal een uitdaging bij het afstuderen.


De buurmannen Tjisse en Theunis, met dorpsgenoot Peter uit Hallum hebben van Motorplaza uit Heerenveen, BMW-dealer in het Noorden, belangeloos de BMW-C-Evolution motorscooters kunnen lenen om deze tocht fossielvrij te kunnen rijden.


Gisteravond hebben de mannen een proefritje gemaakt door het noorden van Friesland. Genietend van de pittige maar geruisloze motoren hebben de ruim 55 km gereden en een ijsje gehaald in Dokkum. "Vanavond zet ik de motor weer aan het stroom en met 5 kilowatts voor 0,29 cent per kWh heb ik de tank weer vol voor een euro" zegt een van de mannen trots.


Alle drie motorrijders die benzine en uitlaat-lawaai gewend zijn, zijn helemaal om; dit is een heel goed alternatief. Zeker als je dit voor je woon-werkverkeer kunt gebruiken. Dat de politie in Leeuwarden ondertussen ook al deze machines rijdt, geeft een vertrouwd gevoel van techniek en veiligheid.


Het is warm in de koeienpakken maar de heren hebben genoten van deze happening en hopen dat het fossielvrij rijden een goed vervolg krijgt en gaan vol vertrouwen naar het FEC in Leeuwarden. Als ze vanavond weer thuis zijn, nemen ze natuurlijke een lekker koel glaasje,... melk!


Meer info?

Bel/ mail met Theunis de Vries

info@motorplaza.net (wij brengen je in contact).

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen