null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

MotoGP Barcelona 2019 sfeerimpressie

18th Jun 2019, Binne en Jannie Hooijenga

Zondag 16 juni hebben wij een bezoek gebracht aan de zevende race van het MotoGP seizoen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Het circuit bevond zich op slecht 20 kilometer afstand van ons logeeradres. Ondanks de korte afstand van ons logeeradres naar het circuit leek het ons door de ervaringen met de verkeersdrukte van TT Assen in het achterhoofd toch verstandig om vroeg te vertrekken. We hadden ook nog geen entreekaarten en dat kost vermoedelijk ook nog wel wat tijd, zolang we voor de eerste race maar een plekje weten te bemachtigen.

Wij gingen op onze BMW GS via de C60 richting het circuit en ook al zou je de weg niet weten, volg de horde met motorrijders en dan kom je vanzelf bij het circuit uit. Op ongeveer 10 kilometer afstand van het circuit wordt de route naar het circuit met kleine bordjes aangegeven.

Één van de dingen die ons gelijk opvalt zijn de grote hoeveelheid voertuigen met Franse kentekenplaten, zouden ze in grote getallen gekomen zijn om hun landgenoot Fabio Quartararo aan te moedigen? Hij had immers Pole position weten bemachtigen. Wat ook opvalt is dat wij met onze BMW GS zeker niet de aandacht trekken, we zien namelijk veel meer BMW motoren en naked-bikes dan sportmotoren, dit hadden wij zeker niet verwacht.

Wanneer we nog maar drie kilometer van het circuit verwijderd zijn wordt het dan toch filerijden, maar gelukkig valt het nog mee en rijdt het allemaal redelijk vlot door. Op de laatste minirotonde zien we voor het eerst politie die het verkeer regelt. We slaan het eerste parkeer terrein over en kiezen voor het parkeer terrein bij ingang west. We zetten onze motor op slot en binnen twee minuten lopen zijn we al bij de kassa, we kopen onze kaartjes en onze zoektocht naar een mooi plekje langs de baan kan beginnen. Vlak na binnenkomst valt ons oog op een mooi schaduw plekje met perfect zicht op twee bochten.

Een Italiaans stel dat daar al een tijdje zit bevestigd onze vermoedens en laten ons weten dat dit een perfect plekje is, ze komen er al drie jaar op rij en zitten altijd op deze plek. Het duurt niet lang voor de actie begint, we zitten nauwelijks en er knallen gelijk twee nieuwe BMW S 1000 RR’en over de baan. Na een klein kwartiertje kletsen met onze nieuwe Italiaanse buren begint de Moto 2, een mooie race, alleen jammer dat het veld uit elkaar werd geslagen door een valpartij. De Moto 3 stelde ook zeker niet teleur, de omroeper zweepte het publiek op en toen de uiteindelijk winnaar Alex Marquez aan de leiding kwam barste het publiek natuurlijke helemaal los. Dit hadden we zeker niet willen missen.

Nu is het wachten op de echte kanonnen, wat gelijk in het oog springt is de zee aan rode shirtjes, natuurlijk ook niet zo gek, aangezien het een thuis wedstrijd is voor Marc Marquez die slechts een uurtje rijden van het circuit af woont. Klokslag 14:00 start de race, de start was veelbelovend maar door een vroege valpartij van zeven rijders waaronder Valentino Rossi, werd de race een echte onemanshow met Marc Marquez aan de leiding. Marquez liep steeds verder uit en won uiteindelijk met gemak de race. Gelukkig waren er nog wel wat andere spannende gevechten om podiumplaatsen wat de race wat meer spanning gaf. Wat wel opviel waren de grote hoeveelheid Rossi fans die na het uitvallen van Rossi gelijk het circuit verlieten. Hoeveel publiek zou er nog komen als hij ooit stopt?

Na afloop van de race namen wij afscheid van onze Italiaanse buren en konden wij gelukkig zonder file richting ons logeeradres. Ondanks de grote valpartij die de uitslag van de race vroegtijdige bepaalde was het een ervaring om nooit te vergeten.

Binne en Jannie Hooijenga

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen