null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

MOTORbeurs Utrecht 2020: de officiele kick-off van het motorseizoen

26th Feb 2020, Binne Hooijenga

Na 22 jaar aanwezigheid op de MOTORbeurs Utrecht waren wij dit jaar voor het eerst niet aanwezig op de beurs met onze eigen Motorplaza stand. De laatste jaren wordt de MOTORbeurs steeds meer gezien als een dagje uit. In het verre verleden van de MOTORbeurs was het dé plek om te zoeken naar de perfecte occasion, er was altijd veel aanbod en je kon gemakkelijk onder één dak motoren vergelijken bij alle aanwezige aanbieders. Met de komst van het internet en sites zoals Marktplaats en Motoroccasion zagen wij de verkoop van motoren tijdens de beursdagen steeds verder dalen. Wij vonden het dan ook een logische keuze om de laatste jaren van de beurs alleen motorkleding aan te bieden en de motoren achterwegen te laten.

Dit jaar stonden wij dan ook voor een moeilijk keuze. Want waarom zou je de moeite nemen om naar Utrecht af te reizen als je ook een eigen beurs kan organiseren? Uiteindelijk namen wij het besluit om de week voorafgaand aan de beurs een Beurs-sale in eigen huis te organiseren. En omdat wij bespaarden op de kosten van o.a. de stand en het transport konden wij de kleding nog voordeliger aanbieden dan wat voorheen mogelijk was op de beursvloer.

Dit resulteerde in extreem lage prijzen, diverse klanten geloofden zelfs niet dat de prijzen klopten. Zo werden er al jassen verkocht voor € 40,- en helmen vanaf € 25,-. In dit weekend kon je bij ons topmerken motorkleding scoren voor de laagste prijzen in Nederland. Mocht jij tijdens de Beurs-sale bij ons geweest zijn, dan weet je waarschijnlijk precies wat ik bedoel. Bij ons betekent korting dan ook echt korting. Onze vierdaagse Beurs-sale was druk bezocht en een groot succes.

De MOTORbeurs wordt door velen gezien als de officieel kick-off van het motorseizoen. Er is een enorme diversiteit aan aanbieders, zo staan er aanbieders van motorreizen, kleding, motoren en stands van merken-clubs. Uiteraard was er ook genoeg te beleven, zo kon je testrijden op motoren, elektrocrossen, trial rijden en genieten van diverse stuntshows. Zelf heb ik namens Motorplaza alle vier beursdagen bij BMW Motorrad op de stand gestaan om uitleg te geven over de nieuwe BMW modellen.

In hal 7 kon je alle importeurs vinden en tevens kon je hier ook alle nieuwe modellen voor het eerst bewonderen. In tegenstelling tot eerdere jaren waren vrijwel alle grote motormerken aanwezig. Uiteraard was ook BMW Motorrad weer aanwezig met een enorme stand en verschillende primeurs. Zo kon je de nieuwe BMW S 1000 XR hier voor het eerst in het echt bewonderen en motor bouwer Arjan van den Boom had in samenwerking met TW Steel en BMW Motorrad speciaal voor de MOTORbeurs een custom BMW R 1250 GS gebouwd, deze werd op de eerste dag van de beurs officieel onthuld.

Naast de stand met alle nieuwe BMW modellen was er ook een testparcours aanwezig waarop je diverse nieuwe BMW modellen kon uittesten. Met honderden testritten per dag bleken de BMW modellen zeer geliefd. Ook de nieuwe BMW F 900 R en F 900 XR vielen erg goed in de smaak. Door de lage instap prijs, zijn ze al erg populair bij beginnende rijders, maar ook rijders die van een soortgelijk Japans model komen toonden erg veel interesse in de nieuwe 900 modellen. En er was nog veel meer te beleven bij de BMW Motorrad stand, zo was er een GS Trophy circuit met een heuse tribune, hier vonden de gehele dag meerdere demonstraties plaats.

In 2020 was er weer veel te zien, doen en beleven op de MOTORbeurs Utrecht. Het blijft een fantastisch evenement voor zowel de beginnende als ervaren motorrijders. Ook de 2020 editie van de MOTORbeurs kan de geschiedenisboeken in als een beurs met meer publiek dan in de voorgaande jaren. En ondanks de afwezigheid van onze eigen beursstand heb ik zelf ook erg genoten om namens Motorplaza aanwezig te zijn op de BMW Motorrad stand.

Binne Hooijenga

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen