null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Motorkleding in de zomer

25th Jun 2019, Motorplaza

Het is warm! Deze week stijgt de temperatuur in Nederland zelfs tot boven de 30 graden. Met de juiste motorkleding kun je zelfs met deze tropische temperaturen comfortabel motorrijden. Wij geven enkele kledingtips om je hoofd tijdens deze tropische dagen koel te houden.

Waneer de temperatuur begint te stijgen is het erg verleidelijk om je motorkleding thuis te laten en op pad te gaan in een spijkerbroek en T-shirt. Helemaal als je maar een klein stukje gaat rijden. Ook is de verleiding erg groot om te gaan rijden met een open geritste jas, dit is in de meeste gevallen ook niet erg comfortabel en bij hoge snelheden zal je jas gaan opblazen door de rijwind. Als je jas ventilatie openingen heeft die voorzien zijn van een rits kun je deze natuurlijk wel gerust open doen. Houdt er rekening mee dat wanneer je donkere motorkleding draagt je het sneller warm zal hebben dan wanneer je licht gekleurde kleding zou dragen. Dat komt natuurlijk doordat donkere kleuren het licht absorberen en lichte kleuren de stralen reflecteren. Als je veel gaat rijden tijdens zonnige dagen zou het een goede optie zijn om te kiezen voor motorkleding met een lichtere kleur.

Onderkleding
Ja dat lees je goed, onderkleding voor op de motor is van groot belang! Helemaal tijdens deze warme dagen. Er zijn veel verschillende soorten onderkleding beschikbaar die perfect geschikt zijn voor tropische temperaturen. Wanneer je de juiste soort onderkleding draagt zal deze je transpiratie opnemen en zorgen voor een verkoelend effect en natuurlijk voorkomt onderkleding ook dat je gaat vastplakken aan je motorkleding. Omdat de onderkleding het grootste deel van de transpiratie zal opnemen voorkomt het natuurlijk ook nare zweetgeuren in de motorjas die je er over heen draagt. Bekijk hier al onze onderkleding.

https://motorplaza.net/coolmax-shirt-rukka-max/

Rukka Coolmax onderkleding
De Rukka Coolmax onderkleding is uitermate geschikt voor het rijden tijdens warme temperaturen en zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze onderkleding voor een maximaal verkoelend effect. Deze ondershirts en broeken nemen transpiratie op om vervolgens om te zetten in verkoeling aan het lichaam. Alle Coolmax onderkleding zit erg comfortabel en is compleet naadloos. Voor maximale verkoeling adviseren wij om onderkleding te dragen onder een doorwaai jas en broek. De Rukka Coolmax onderkleding is zowel verkrijgbaar voor mannen als vrouwen.

Doorwaai motorkleding
Doorwaai motorjassen en broeken zijn uitermate geschikt voor de warme zomerdagen in Nederland. De doorwaai motorjassen en broeken zijn meestal vervaardigd uit leer of slijtvast textiel gecombineerd met geperforeerd materiaal. Dit geperforeerde materiaal zorgt er voor dat de wind door de jas en broek heen kan waaien. De combinatie van het geperforeerde materiaal en het slijtvaste textiel of leer zorgt voor maximale verkoeling zonder dat je hoeft in te leveren op veiligheid. Doorwaai kleding is veelal ook verkrijgbaar in lichtere kleuren, dit zorgt er natuurlijk voor dat je kleding minder zonlicht absorbeert.


BMW Airflow jas
De Airlflow jas van BMW Motorrad is perfect geschikt voor lange ritten tijdens de warme zomerdagen. Hij is voorzien van AirTex-gaaspanden op de borst en armen, dit zorgt voor optimale ventilatie. Ook is  de jas voorzien van meerdere uitneembare protectoren die verdeeld zijn over onder andere de ellebogen en schouders. De Airflow jas is verkrijgbaar in het zwart en grijs en is perfect te combineren met de Airflow broek en handschoenen.

BMW Airflow broek
De bijpassende Airflow broek van BMW motorrad is ook voorzien van AirTex-gaaspanden op de bovenbenen en uitneembare protectoren op zowel de heupen als knieën. Deze broek is net zoals de bijpassende jas verkrijgbaar in de zwarte en grijze variant.

Revit Eclipse jas
De Revit Eclipse is een stoere doorwaai jas en is door zijn casual look eigenlijk wel geschikt voor elk type rijder. De impactzones van de Eclipse jas zijn vervaardigd uit een slijtvast polyester materiaal en dankzij de verstelbanden van de jas creëer je eenvoudig de perfecte pasvorm. Tevens kun je met de jeanslussen de Eclipse jas probleemloos aan de Revit jeans vast maken. De jas is verkrijgbaar in drie kleuren en is beschikbaar voor zowel dames als herenBekijk hier als onze doorwaai kleding.

Koelvest
Bij extreem hoge temperaturen en lange tochten kan een koelvest net dat beetje extra verkoeling bieden waar je naar opzoek bent. Neem bijvoorbeeld het Cool Down vest van BMW Motorrad. Dit vest is tevens  perfect te combineren met een doorwaai jas.


BMW Cool Down vest
Dit functionele vest gebruikt het verdampingsprincipe om je koel te houden. Wanneer het vest vochtig gemaakt wordt neemt het koelsysteem van het vest dit vocht op. Het vest houdt het vocht maximaal 8 uur vast en dit leidt tot een tempratuurverlaging van 6 °C tot 12 °C in vergelijking met de buitentemperatuur. Dit vest heeft een koelduur van ca. 5-8 uur. Je hoeft je geen zorgen te maken over een nat pak, de buitenkleding blijft droog. Wij raden aan om het Cool Down vest te dragen onder een doorwaai jas, dit zorg voor optimale afgifte van het verkoelende effect.

Zomerhandschoenen
Goed ventilerende zomerhandschoenen zijn tijdens de warme dagen zeker geen overbodige luxe. Met geventileerde handschoenen voorkom je kletsnatte zweethanden zonder dat je hoeft in te leveren op veiligheid. De Airflow handschoen van BMW Motorrad en de Arch handschoen van Revit zijn beide een perfecte voorbeeld van een veelzijdige zomerhandschoen.


BMW Airflow handschoen
De Airflow handschoen is geschikt voor elke zomertoer en biedt een mix uit dunne en zeer slijtvaste materialen, zoals geitenleer en AirTex. Door het gebruik van luchtdoorlatende materialen en ventilatie is deze handschoen perfect voor het rijden bij zomerse temperaturen. Tevens is de handschoen perfect afgestemd op het Airflow motorpak. De Airflow handschoen is verkrijgbaar in het zwart en grijs en is de gehele maand juni verkrijgbaar voor slechts € 90,- (in plaats van € 112,-).


Revit Arch handschoen
De Revit Arch is een uitstekende zomerhandschoen, de grote mesh panelen zorgen voor optimale ventilatie tijdens warme zomerritten. Deze lichte handschoen geeft door zijn dunne padding op de handpalm een maximaal gevoel van controle en feedback van het stuur door. Dankzij de stretch materialen van de handschoen voelt hij stevig aan en vormt hij naar de handen van de drager. Bekijk hier onze complete collectie zomerhandschoenen.

Wanneer je de juiste motorkleding draagt en je rekening houdt met de hoge temperaturen hoeft het geen kwelling te zijn om in de brandende zon te rijden. Bereid je dus goed voor op je rit en pas je kleding aan op de temperatuur. Ben jij ook opzoek naar een nieuw kledingartikel of een compleet nieuwe outfit voor de zomer? Laat je bij Motorplaza Groningen of Heerenveen adviseren door onze kledingexperts. Doorwaai kleding is in veel verschillende merken en stijlen verkrijgbaar, zo hebben wij voor elk type rijder wel geschikte zomer outfit.


Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen