null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Sauerland 2019: De Merenroutes

20th Sep 2019, Wim

Het is woensdag, een regenachtige dag. De motor is schoon en staat te blinken. De ketting is gesmeerd, oliepeil gecontroleerd. Morgen staat het altijd gezellige Motorplaza motorreisje naar Sauerland voor de deur. Tijdens het inpakken van mijn Koffers/tassen vraag ik mij af; zullen we het regenpak meenemen of niet? De vooruitzichten zijn goed, maar je weet het nooit. Toch maar meenemen dan!

Donderdagmorgen vertrokken uit alle “windstreken” van Nederland zo’n twintig motorrijders in groepjes of solo richting Westernbödefeld. Een rit van (voor mij) ongeveer 350 km, maar het was in tegenstelling tot de dag ervoor gelukkig mooi weer en de heenreis verliep voorspoedig. Eenmaal aangekomen konden we lekker uitrusten op het terras van ons hotel, in het warme zonnetje. Op het terras werden we spoedig begroet met: “Welkom jongens en meisjes, wat willen we drinken”. Dat klonk na zo’n lange rit natuurlijk als muziek in de oren. Toen de meeste mensen eenmaal waren aangekomen begonnen we aan het diner, het diner werd gevolgd door wat gezellige drankjes in de bar van het hotel, de drankjes waren gratis en het was een erg gezellige eerste avond.

Op vrijdag stond er een rondrit naar Kellerpark - Edersee op de planning, afhankelijk van je “navigatie” een rit van ongeveer 260 km. Na het ontbijt vormden zich de rijders groepen. De snelle jongens, de rustige rijders en de landschap-genieters. De route voerde ons over smalle wegen, door de bossen en de kleine dorpen naar de Edersee. De stuwdam van de Edersee is een schitterend bouwwerk, gebouwd van 1908 tot 1914. De dam werd tijdens de tweede wereldoorlog gebombardeerd door de Britten, maar van de schade is vandaag de dag niet veel meer te zien. Het blijft een imponerend bouwwerk. Op de terugweg reden we langs het prachtige Kahler Asten. Dat is de meest bekende berg van Sauerland. Deze plek had voor sommigen dan ook wel een bijzondere aantrekkingskracht. Ook de tweede avond in het hotel was erg gezellig, de gehele avond was er livemuziek van een zangeres met elektronische begeleiding. Deze zangeres wist ons goed te entertainen en wist bij zowel de jongens als meisjes de sfeer er goed in te brengen. Werkelijk een top avond.Ook stond er zaterdag weer een prachtige rit gepland, dit keer naar een andere See, de Biggesee! Het grootste stuwmeer van Sauerland met een oppervlakte van 9 km2. Over het meer zijn meerdere bruggen gebouwd waarvan wij er drie zijn overgegaan. Een aantal van ons waren wel zeer enthousiast en zijn getagd door de Deutschen Polizei. Zaterdagavond was het spelletjes avond in ons hotel. Je kon op deze avond roulette spelen, een potje biljarten of gewoon gezellig kletsen in het café.

Zondag was alweer de laatste dag van onze reis. Het was een massale uittocht van 18 motoren. Een prachtig gezicht. De laatste rit van onze reis voerde ons lang de Möhnesee. Een prachtig stuwmeer in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een prachtige route om onze reis mee af te sluiten. En na al die stuwmeren kan ik eigenlijk geen “Meer” meer “Seeën”. Halverwege de terugreis ging ieder zijn weg en zocht zijn eigen “windrichting”. 

Het waren vier heerlijke dagen, van hoofdzakelijk motorrijden door prachtige landschappen met smalle en bochtige wegen. Mooie wegen voor beginnende en ervaren motorrijders. Naast al het motorrijden was er natuurlijk ook genoeg tijd voor gezelligheid. Het was dit jaar een erg gezellige groep, als motorrijders onderling heb je natuurlijk altijd genoeg te bespreken. En gelukkig is iedereen weer veilig thuis gekomen.

Wim.

Lijkt het je ook leuk om met ons op reis te gaan? Ook in 2020 rijden we de klassieker in Sauerland. Volgend jaar vindt onze all-inclusive reis plaats van donderdag 30 april t/m zondag 3 mei. Opgeven kan via info@motorplaza.net.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen