null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Van concept tot realiteit: de BMW R 18 First Edition

8th Apr 2020, Motorplaza

Op 28 mei 2019 werd het BMW R 18 concept voor het eerst aan de wereld getoond op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. De BMW R 18 vervuld een glanzende dubbelrol: een klassiek ogend eerbetoon aan de BMW modellen van vroeger, maar dan met moderne technologie aan boord. Het BMW R 18 concept maakte met zijn 1800cc motorblok en strakke tijdloze design gelijk een onuitwisbare indruk. Vlak na het debuut van dit concept kondigde BMW Motorrad aan de BMW R 18 in productie te nemen en daarmee tegelijkertijd het Cruiser segment te betreden. Afgelopen vrijdag 3 april werd eindelijk het productie model van de BMW R 18 voor het eerst aan de wereld getoond.

First Edition
De R 18 wordt wereldwijd geïntroduceerd als exclusieve ‘R 18 First Edition’. De First Edition is voorzien van Black Storm metallic lak en handgeschilderde witte biezen op de tank en achterspatbord. De chrome-elementen rondom de R 18 en de First Edition badges op de zijschilden en het zadel maken van de First Edition een echt collectors item.

Big Boxer
De R 18 is voorzien van de grootste boxermotor ooit! Deze imposante nieuw ontwikkelde tweecilinder boxermotor wordt natuurlijk niet voor niks de ‘Big Boxer’ genoemd. Hij heeft een cilinderinhoud van 1.802cc en levert een vermogen van 67 kW (91 pk) en 150 Nm koppel (tussen 2.000 en 4.000 toeren). Dit vermogen wordt naar het achterwiel getransporteerd met een in openlucht draaiende cardanas, iets wat je vandaag de dag eigenlijk niet meer ziet, een overduidelijke knipoog naar de BMW motoren van vroeger. 

Ontworpen voor personalisatie
De hele layout van de BMW R 18 is gericht op personalisatie. Zo zijn de cilinderkopdeksels en de cover aan de voorzijde van het motorblok eenvoudig uitwisselbaar. Net zoals bij de BMW R nineT is het achterframe makkelijk te verwijderen en zijn de delen eenvoudig te demonteren. Ook is het erg eenvoudig om een hoger of lager stuur te monteren door de strategisch geplaatste bevestingspunten van de leidingen en kabels. En je hoeft niet lang te wachten totdat je je BMW R 18 kan customizen: direct bij de marktintroductie zijn er twee verschillende designcollecties van gefreesde aluminium delen beschikbaar: ‘Machined’ en ‘2-Tone-Black’. De ‘Machined’ variant biedt een fraaie afwisseling tussen zwart en zilver en de ‘2-Tone-Black’ onderdelen zijn afgewerkt in mat- en glanzend zwart. De designcollecties zijn samen met Roland Sands Design ontwikkeld.

Ook voor hoogwaardige zadels, buddyseats en uitlaten gaat BMW Motorrad een unieke samenwerking aan, Mustang Seats is verantwoordelijk voor de lederen buddyseats en zadels van de R 18, er is duidelijk veel aandacht besteedt aan het uiterlijk en comfort van de buddyseats. Tevens sluiten ze naadloos aan bij het tijdloze design van de BMW R 18. Voor de einddempers van de R 18 werd Vance & Hines ingeschakeld. Alle einddempers zijn voorzien van een typegoedkeuring, voldoen aan de wettelijke eisen en zijn ‘made in the USA’.

Prijs en uitrusting
Natuurlijk was het prijskaartje dat aan de R 18 zou hangen ook een groot vraagstuk. Ook deze vragen zijn tijdens de onthulling eindelijk beantwoord: de BMW R 18 is leverbaar vanaf € 27.200. En zoals we gewend zijn van BMW Motorrad wordt ook de BMW R 18 standaard erg compleet uitgerust, zo is de BMW R 18 First Edition standaard voorzien van:

  • BMW Motorrad ABS Pro
  • Automatic Stability Control (ASC)
  • Dynamic Brake Control
  • Dynamic Engine Brake Control (MSR) 
  • Rijmodi Rain, Roll, Rock
  • LED koplamp
  • LED achterlicht
  • LED knipperlichten
  • Keyless Ride
  • Remhendel verstelbaar
  • Koppelingshendel verstelbaar 
  • Spaakwielen

Optionele uitrusting:

  • Adaptieve bochtenverlichting 
  • Tankdop, afsluitbaar
  • Dagrijverlichting
  • Hill Start Control (HSC) 
  • Koplamp Pro
  • Passagiers kit
  • Verwarmbare handvatten 
  • Achteruitversnelling
  • Anti diefstal alarm 

Accessoires
BMW Motorrad biedt voor de nieuwe R 18 gelijk een zeer groot aantal accessoires aan. Naast een uitgebreide collectie tassen voor de R 18 zijn er op het gebied van design en ergonomie ook een ruime hoeveelheid onderdelen beschikbaar. Je kunt vrijwel alle elementen van de BMW R 18 personaliseren. Wij hebben alvast een paar van de highlights op een rijtje gezet:

De meest praktische accessoires zijn zonder twijfel de BMW R 18 bagageoplossingen, zo zijn er twee verschillende soorten R 18 tanktassen beschikbaar. Een kleine, praktische tanktas van 0,5 liter en een ‘grote’ tankrugzak met een inhoud van 7 liter. De laatstgenoemde is vervaardigt uit canvas en leder en past daardoor perfect bij de Heritage look van de BMW R 18.

De frame tas voor de R 18 maakt perfect gebruik van de ruimte. Deze stabiele frame tas van gewaxt canvas biedt 2 liter opbergruimte, zonder je bewegingsvrijheid te beperken. En bij een regenbui hoef je je geen zorgen te maken over je spullen want de tas is voorzien van een waterdichte binnenvoering. Wil je graag nog meer spullen meenemen? Dan zijn de R 18 zijtassen zeker geschikt voor jou. Ze hebben een elegante klassieke uitstraling en passen daardoor perfect bij de R 18. De zijtassen beschikken over 16 liter opbergvolume en zijn voorzien van een waterdichte binnentas.

Naast de eerder genoemde cilinderkopdeksels, uitlaten en buddyseats zijn er nog meer dan genoeg andere R 18 accessoires verkrijgbaar. Zo kun je vrijwel alle chromen componenten vervangen met zwarte varianten en kun je door het gebruik van verschillende soorten stuurverhogers de hoogte van het stuur zelf aanpassen. Ook kun je de R 18 uitrusten met treeplanken in plaats van voetsteunen. Het comfort van de bijrijder wordt natuurlijk ook niet vergeten, want als de R 18 is uitgerust met een duobuddyseat kun je hem tevens voorzien van een comfortabele rugsteun. De optionele windschermen voor de R 18 bieden optimale bescherming tegen de wind bij hoge snelheden. De R 18 biedt ongekend veel mogelijkheden op het gebied van personalisatie, zo kun jij de BMW R 18 helemaal aanpassen aan je eigen smaak en rijstijl. Alle accessoires voor de BMW R 18 zijn binnenkort verkrijgbaar in onze webshop. Wil jij in de tussentijd graag je eigen R 18 configureren? Klik dan hier

De BMW R 18 werd al ruim voor de onthulling verkocht in de vorm van een pre-order. Aangezien de vraag het aanbod oversteeg was dit de enige manier om verzekerd te zijn van BMW R 18 productieplek. Maar dit betekend natuurlijk niet dat jouw kansen op een BMW R 18 First Edition verkeken zijn. Wij hebben namelijk een paar extra productieplekken weten te bemachtigen. Wil jij alsnog graag een BMW R 18 First Edition bestellen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze verkoopadviseurs in Groningen of Heerenveen. Wij stellen graag samen met jouw de R 18 van je dromen samen. De introductie datum van de BMW R 18 is helaas nog niet bekend maar uiteraard houden wij je op de hoogte.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen