null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Voorjaarsreisje naar de Sud Harz

30th Apr 2019, Binne en Jannie Hooijenga

Al jaren staat het Koningsweekend in het teken van de voorjaarsreis van Motorplaza. Afgelopen donderdag 25 april was het weer zover. We gingen met een best grote groep naar de Sud Harz in Duitsland.

Op donderdag is het grootste deel van de groep rond 8 uur, onder een strakke blauwe hemel vertrokken vanuit Motorplaza Groningen. Gelukkig had ons vaste route uitzetter Gradus weer een prachtige heenreis uitgestippeld!

Het hotel waar we destijds voor het eerst kwamen heeft ons zo goed voldaan, dat we nu voor dezelfde locatie hebben gekozen. Rond 18 uur was een ieder in het hotel aanwezig, en konden we gelijk aanschuiven voor een goed verzorgd diner.

Voor de vrijdag had de eigenaar van het hotel een prachtige route voorbereid. Ook ging hij zelf als voorrijder van een groepje met ons mee.

De volgende dag was weer stralend en zonnig. En gelijk na enkele kilometers rijden kwamen we bij de Kurvenreichste ‘Kyffhauser Landstrasse’.

Deze weg met zijn 36 bochten is een feest voor elke motorrijder. We reden hier ongeveer 250 kilometer door prachtige bossen, landerijen en oud typisch Oost-Duitse dorpjes. En waar genot om te mogen rijden!

Onderweg stopten de meesten van ons even bij Kubbies Erbensuppe. Na een dikke bak van deze soep vervolgden we onze weg weer.

photo-2019-04-29-14-13-09-2.jpg

De gehele dag was een stralende zonnige dag. En na thuiskomst stond er weer een heerlijk diner voor ons klaar.

Zaterdag was Koningsdag. Na het ontbijt en nadat we van elkaar diverse felicitaties in ontvangst hadden genomen, gingen we weer voor een door de hotel eigenaar voorbereide rit op pad. Het weer werkte weer bijzonder mee. Ook al was het iets frisser dan de vrijdag, de zonnebril was wel weer nodig. Ook deze dag toerden we weer door de Sud Harz heen. Opvallend is dat je nagenoeg geen verkeer tegen komt.

Enkelen hebben nog even cultuur gesnoven in het historische stadje Quedlinburg en daar een terrasje gepakt. Anderen koersten aan het einde van de dag nog even naar de 36 bochten van de Kyffhauser.

photo-2019-04-29-14-13-06.jpg

En al was het een stralende dag, de fikse regenbui rond half vijf was voor velen toch net te vroeg.
Na de (regen) douche hadden we een gezellige BBQ. Na de barbecue hebben we nog heerlijk gezeten met z'n allen. En toen werd het al snel weer donker waarop wij ons klaar maakten voor zondag. De dag van de terugreis.

photo-2019-04-29-14-13-09.jpg

Het weer was gelukkig nog redelijk goed, en de meesten van ons kozen voor de door Gradus uitgezette binnendoor route naar huis.

We kijken terug op een bijzonder geslaagd evenement en willen iedereen bedanken voor deze geweldige motordagen. Binne & Jannie

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen