null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW Motorrad Days 2022

8th Jul 2022, Motorplaza

De BMW Motorrad Days is al jaren 'het' BMW Motorrad evenement. Menig BMW rijder kijkt dan ook het hele jaar uit naar dit weekend. Tijdens deze dagen wordt Berlijn compleet overgenomen door BMW liefhebbers en kun je genieten van live muziek, bijzondere shows en natuurlijk de meest uiteenlopende BMW motorfietsen. Dat er veel te zien en beleven valt is nog zacht uitgedrukt.Als sinds de eerste editie in 2001 vond de BMW Motorrad Days plaats in Garmisch Partenkirchen. Maar dit jaar is het evenement verhuist naar Berlijn, de stad waar BMW al 50 jaar motorfietsen produceert. Motorrijders en BMW Motorrad dealers uit de hele wereld verzamelde rondom de Messe in Berlijn voor een weekend feest, lekker eten, muziek en alles BMW Motorrad.

De Motorrad Days werd op vrijdag in stijl afgetrapt met het PURE&CRAFTED festival. Dit festival is een viering van de Heritage lifestyle en alles wat er mee te maken heeft. Hier staan de de meest uiteenlopende custom BMW Heritage motoren van bekende bouwers zoals: Kingston Customs, Renard Speedshop, WalzWerk en onze eigen Arjan Van den Boom. En dat niet alleen: want je kunt ook genieten van stuntshows, lekker eten bij Foodtrucks en de heupen los gooien bij optredens van de Pixies en Nothing But Thieves.

In de dagen voor de Motorrad Days onthulde BMW Motorrad de nieuwe kleuren en stijlvarianten voor het 2023 modeljaar. Dit weekend was dan ook het eerste moment waarop wij de nieuwe kleuren in levenden lijve konden bewonderen. In het bijzonder waren de GS Trophy stijlvarianten van de R 1250 GS(A) en F 850 GS erg mooi. Ook de nieuwe F 900 XR in de blauwe Sport variant, de witte R 18’s en nieuwe S 1000 R kleuren zijn echte eyecatchers. Bekijk hier een overzicht van de 2023 kleuren. Alle nieuwe kleuren en stijlvarianten zijn nu bij ons te bestellen.

De rest van het weekend hebben wij vooral genoten van al het lekkere eten (hier en daar een ijskoud biertje), de vele stuntshows en unieke BMW motoren. Maar het meest bijzondere gebeurde eigenlijk na het weekend: de internationale dealer vergadering. Tijdens deze vergadering werd de strategie voor de komende jaren gepresenteerd. Opvallend waren de wereldwijde verkoopcijfers van het gehele R 18 segment. Zeker niet teleurstellend voor een compleet nieuw model, maar er staat nog veel te gebeuren en het is wel duidelijk het gevecht met Harley-Davidson nog lang niet voorbij is. BMW Motorrad zet dan ook de komende jaren vol in op dit segment. En met alles wat wij gezien hebben voor de komende jaren, hebben wij het volste vertrouwen in de toekomst van de R 18.

Wat veel mensen niet weten is dat wij tijdens deze meeting ook de nieuwe modellen voor de komende jaren al te zien krijgen. En dit gaat best ver, niet slechts foto’s, maar pre-productie modellen. Uiteraard mogen wij hier niet teveel over zeggen, maar er staan ons veel mooie dingen te wachten. Zo worden er de komende jaren een aantal bestaande modellen voorzien van ingrijpende updates en worden er een paar compleet nieuwe modellen gelanceerd. Maar het belangrijkste is misschien nog wel wat er staat te gebeuren met met de R 1250 GS en GSA opvolgers. Wij krijgen steeds meer vragen of er een R 1300 GS en GS Adventure aan zitten te komen, dit kunnen wij helaas niet bevestigen of ontkennen. Maar wat wel duidelijk is geworden, is dat het nog even gaat duren voordat beide opvolgers hun opwachting gaan maken. Voor de nieuwe GS staat een schatting van eind 2023, De nieuwe GSA staat in de planning voor het jaar erna

Na de internationale dealer vergadering kregen wij een uitgebreide tour in de BMW Motorrad fabriek. Hier konden wij aanschouwen hoe de bekende BMW motorfietsen vanuit het niks opgebouwd worden. Een indrukwekkende operatie, zowel in schaal als efficiëntie. Het was erg interessant om te zien hoe het productie proces in elkaar steekt. Tijdens ons bezoek werd er op het fabrieksterrein hard gewerkt aan de bouw van het eerste BMW Motorrad museum. Dit museum zal hoogstwaarschijnlijk op de dag van het 100 jarig bestaan van BMW zijn deuren openen (23 sept 2023).
>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen