null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW R 18 & BMW R nineT 100 Years

19th Dec 2022, Motorplaza

100 jaar geleden begon het BMW Motorrad succesverhaal met de iconische BMW R 32. Ter ere van het 100-jarige bestaan presenteert BMW Motorrad met trots de nieuwe BMW R 18 100 Years en de BMW R nineT 100 Years! Beide modellen komen met een exclusief zwart en chromen afwerking en zijn beide beperkt tot een productie van slechts 1.923 stuks, verwijzend naar het jaar waarin de eerste BMW motorfiets van de productieband af rolde.

In 1922 zette BMW hoofddesigner Max Friz de eerste BMW Motorfiets op papier, slechts een jaar later onthulde BMW in 1923 hun eerste motorfiets: de inmiddels legendarische R 32. Deze motorfiets met een tweecilinder viertakt boxermotor en cardanaandrijving markeert het officiële begin van BMW Motorrad. Nu zijn we inmiddels zo’n 100 jaar later en wordt dit jubileum gevierd met de 100 Years Editions.

Beide modellen zitten vol met historische details en verwijzingen naar BMW modellen van vroeger. Zo zijn de tank en spatborden van beide modellen voorzien van Chrome en witte pin-striping. Om dit voor elkaar te krijgen is er gebruik gemaakt van de traditierijke Paint on Chrome-techniek, dit geeft de motorfietsen een onmiskenbare retro uitstraling. Een eerbetoon aan de R 75/ 5 uit 1969. De buddyseat van deze Limited Editions zijn uitgevoerd in de kleurcombinatie zwart en ‘oxblood’ rood.

De R nineT is verder uitgerust met een groot aantal exclusieve Option 719 Shadow onderdelen. Deze hoofdzakelijk zwarte accessoires passen perfect bij de retro styling van de R nineT, de old school kneepads op de tank maken het geheel compleet. De BMW R 18 is voorzien van twee imposante verchroomde Akrapovic einddemper met geïntegreerd BMW Motorrad logo. Beide modellen zijn voorzien van het 100-jarige jubileum embleem op de benzinetank. Hierop staat ook het productienummer van de motorfiets.

Heb je interesse in één van deze Special Editions? Neem dan snel contact met ons op, want er zijn nog slechts een aantal productieplekken beschikbaar. De BMW R nineT 100 Years is verkrijgbaar vanaf € 25.949,- en de BMW R 18 100 Years vanaf € 29.593,-. De showroom introductie zal in 2023 plaatsvinden, de exacte datum is nog niet bekend. Houd onze social media in de gaten voor meer info.

Bekijk modellen


>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen