null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

BMW's in de film!

6th Sep 2021, Motorplaza


Speciaal voor de regenachtige dagen waarop je de motor liever binnen laat staan hebben wij een kijklijst van de meest opvallende blockbuster-films met BMW motorfietsen samengesteld. Van subtiele achtergrond verschijning tot echt scene-stealers, ze komen allemaal voorbij in deze lijst. Benieuwd welke BMW's er allemaal voorbijkomen? Lees (en kijk) dan snel verder!

Tomorrow Never Dies (1997) | BMW R 1200 C

Waar ze in de meest recente James Bond (No Time To Die) kiezen voor een Jaquar en een Triumph Tiger was het in 1997 wel anders. Want James Bond (Pierce Brosnan) ruilde zijn vertrouwde Jaguar om voor een stijlvolle BMW 750IL vol met gadgets en ontsnapt halverwege de film ternauwernood aan de 'bad guys' door op een BMW R 1200 C van gebouw naar gebouw te springen en onder een laagvliegende helikopter door te glijden. Dit is zonder twijfel één van de meeste memorable BMW verschijningen die ooit op film is vastgelegd. Bekijk de scene hier.

Onze Jongens in Miami (2020) | BMW S 1000 RR

In deze zonnige sequel van Onze Jongens (2016) vertolken Jim Bakkum en Martijn Fischer wederom de hoofdrol. Martijn Fischer is al enkele jaren BMW Motorrad Brand Ambassador. Het komt dan ook niet als een verrassing dat hij in het begin van de film komt aanrijden op een BMW S 1000 RR, die hij trouwens later in de film moet verkopen om het avontuur naar Miami te bekostigen. Bekijk de trailer hier.

Mission Impossible Rogue Nation (2015) | BMW S 1000 RR

In vrijwel elke Mission Impossible zit wel een spectaculaire achtervolgingsscene. Maar de scene waarin zowel Ethan Hunt (Tom Cruise) als de 'bad guys' op BMW S 1000 RR motorfietsen door Marocco racen is misschien wel de allerbeste. De scene zit vol met spectaculaire stunts, zo slingeren ze op hoge snelheid tussen auto’s door, rijden ze van trappen af en gebeuren er de nodige crashes. Zoals we onderhand van Tom Cruise gewend zijn deed hij vrijwel alle motorstunts zelf. Een echte must watch voor actie én BMW liefhebbers. Bekijk de scene hier.

Mission Impossible Fallout (2018) | BMW R nineT Scrambler

Net zoals in Mission Impossible Rogue Nation is BMW wederom hoofdleverancier van de voertuigen. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn crew reizen de hele wereld over, van Kashmir, tot Londen en Parijs. In Parijs komt de BMW R nineT Scrambler in actie tijdens een spectaculaire motorachtervolging door Parijs, onder meer op de beroemde rotonde van de Arc de Triomphe. Niet alleen de R nineT Scrambler maakt een verschijning, want Ethan Hunt wordt achtervolgd door politieagenten op een BMW R 1200 RT. Tom Cruise deed trouwens zelf alle motorstunts (zonder helm). Bekijk de scene hier.

The Dark Knight Rises (2012) | BMW F 800 GS

Onder leiding van Bane (Tom Hardy) wordt in het derde en tevens laatste deel van de Dark Knight Trilogy de Gotham stock exchange overvallen. Eenmaal omsingelt door de politie proberen de overvallers te ontsnappen op een BMW F 800 GS. Het is al met al een mooie demonstratie van de rijeigenschappen van de F 800 GS, want hij wordt stevig aan de tand gevoeld, zo worden er meerdere trappen afgereden en maken ze aardig wat jumps en risicovolle manoeuvres om aan de politie te ontsnappen. Bekijk de scene hier.

Resident Evil Extinction (2007) | BMW K 1200 R

De in 2005 geïntroduceerde BMW K 1200 R is zeker één van de uniekere BMW motorfietsen uit de jaren 2000. De K 1200 R was bijzonder ruig, volgens sommigen zelfs "bizar" vormgegeven. Deze “bizarre” designelementen zoals de asymmetrische koplamp en uniek vormgegeven voorvork zorgen ervoor dat deze motorfiets perfect in de post-apocalyptische wereld van Resident Evil past. De K 1200 R wordt in het derde deel van de Resident Evil reeks door Alice (Milla Jovovich) stevig volgebouwd met bagage en gebruikt als werkpaard in het verlaten woestijnlandschap. Dit is trouwens niet de laatste keer dat een BMW motorfiets een prominente rol in een Resident Evil film zal hebben. Bekijk de trailer hier.

Resident Evil The Final Chapter (2016) | BMW S 1000 XR


In het laatste deel van de Resident Evil reeks is Alice (Milla Jovovich) in een verlaten woestijnlandschap vol met zombies dringend opzoek naar een vervoersmiddel. Die vindt ze in de vorm van een rode BMW S 1000 XR. Deze XR is wel wat anders dan wij gewend zijn, zo is hij uitgerust met een vingerafdrukscanner en een alarm die een schok geeft wanneer je onbevoegd op de motor probeert te rijden. Ook is hij helemaal uitgerust in de logo’s en kleuren van de kwaadaardige Umbrella Corporation. Bekijk de scene hier.

Ultraviolet (2006) | BMW R 1150 R

De gestileerde sci-fi actiethriller Ultraviolet speelt zich af aan het einde van een futuristische 21e eeuw. Milla Jovovich vertolkt de rol van Violet Song Jat Shariff. Een vrijheidsstrijder die het gevecht tegen het kwaad aan gaat met haar vuisten en een BMW R 1150 R. En het is niet zomaar een R 1150 R, want deze versie kan met een druk op de knop de zwaartekracht trotseren en tegen de zijkant van gebouwen oprijden. Bekijk de scene hier.

Paycheck (2003) | BMW R 1150 R Rockster

In deze actie/sciencefiction film van John Woo zijn er niet één maar twee BMW’s te zien. Ben Affleck en Uma Thurman maken halverwege de film hun ontsnapping aan de FBI door met een BMW R 1150 R Rockster door het raam van een BMW dealer naar buiten te rijden. De oplettende kijker zal direct zien dat er ook nog een BMW R 1150 RT achterin de showroom staat wanneer ze door het raam van de BMW dealer crashen. Het enige grote minpunt is toch wel het magische 4-cilinder geluid van de Rockster (die is aangedreven door een 2-cilinder boxermotor). Bekijk de scene hier.

The Courier (2019) | BMW S 1000 R

In deze actiefilm uit 2019 speelt voormalige Bond girl Olga Kurylenko de rol van ‘The Courier’. Zij wordt opgedragen om een belangrijk pakketje te bezorgen, dit doet zij niet in een een suf koeriersbusje maar op een zwarte BMW S 1000 R! Deze S 1000 R is dan ook in een groot deel van de film te zien en kreeg zelfs een prominente plek op de filmposter. Bekijk de trailer hier.

The Italian Job (2003) | BMW R 1150 RT

Als je terugdenkt aan The Italian Job kun je vast geen één van de acteurs uit de film bij naam noemen. Maar je herinnert je vast en zeker nog wel de Mini Coopers die ze gebruiken tijdens de overval. Deze auto’s waren dan ook de echte sterren van de film. Maar dat zijn niet de enige voertuigen die ingezet worden tijdens een achtervolging. Er zit namelijk ook nog een hele achtervolgingsscene in de film waarin twee BMW R 1150 RT’s achter de Mini’s aan racen door een tunnel. Net zoals de meeste films uit deze lijst zijn ook deze boxer motoren jammer genoeg voorzien van een 4-cilinder geluid. Bekijk de scene hier.

Black Widow (2021) BMW R nineT

In Marvel Studios' spionagethriller 'Black Widow', confronteert Natasha Romanoff aka Black Widow (Scarlet Johanson) de donkere delen van haar verleden. Tijdens dit avontuur bestuurd Natasha Romanoff meerdere BMW voertuigen. Halverwege de film maakt zij haar ontsnapping in een BMW X3 M40i en ook de BMW 2 Series Gran Coupé maakt een verschijning. De BMW tweewielers worden gelukkig ook niet vergeten, want de BMW R nineT heeft een kleine cameo halverwege de film. Bekijk de trailer hier.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) | BMW S 1000 RR

Misschien wel de kortste BMW Motorrad verschijning van dit lijstje. Deze film zit vol met dure exotische auto’s en motoren. Het is dan ook allerminst verrassend te noemen dat Shaw (Jason Statham) de eigenaar is van een zwarte BMW S 1000 RR. Deze is slechts een fractie van een seconde te zien wanneer Shaw zijn Blauwe McLaren 720S de garage uit rijdt. Bekijk de trailer hier.

>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen