null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De nieuwe BMW R 1250 RT

20th Oct 2020, Motorplaza

Al zo'n vier decennia lang zijn de twee letters RT synoniem voor comfortabel toeren op het hoogste niveau en voor het nieuwe modeljaar (2021) wordt de BMW R 1250 RT voorzien van aanzienlijk meer standaarduitrusting, ook zijn er een aantal technische upgrades doorgevoerd die zorgen voor een geheel nieuwe rijbeleving.

Wat is er nieuw?
Wat gelijk in het oog springt is het nieuwe uiterlijk van de BMW R 1250 RT. De voorzijde van de vernieuwde RT is voorzien van een nieuw, dynamisch en sportief design. Het bovenste deel van de kuip is nu ook een stukje lager dan die van het voorgaande model, waardoor je meer zicht op de weg hebt.

Ook de full-LED koplamp is geüpdatet en tevens voorzien van nieuwe en opvallende dagrijverlichting. Met bochtverlichting gaat de verlichting nog een stap verder: met de optie ‘Adaptive Turning Light’ draait het dimlicht van de koplamp in dezelfde richting als de motorfiets en wordt de bocht vrijwel volledig verlicht. De full-LED koplamp behoort nu tot de standaard uitrusting, bochtverlichting is optioneel leverbaar.

De R 1250 RT is ook leverbaar in drie vernieuwde stijlvarianten. De stijlvariant Elegance is uitgevoerd in de groene lakkleur Manhattan metallic en is voorzien van details in chroom en White aluminium velgen. De RT is ook in het nieuwe modeljaar weer verkrijgbaar als Option 719 stijlvariant, maar dan compleet vernieuwd. De Option 719 stijlvariant is ditmaal uitgevoerd in de lakkleur Mineral white metallic en is tevens voorzien van handgeschilderde blauwe Pinstriping op de zijkuip, benzinetank, koffers en voorkuip. De Sport variant valt met zijn blauwe metallic lak en zwarte RT graphics op de kuip het meeste op. De zwarte velgen maken de sportieve look compleet.

De vernieuwde BMW R 1250 RT is standaard voorzien van een 10,25 inch TFT-kleurenscherm met geïntegreerde navigatiekaart en connectiviteit. Mede door de hoge resolutie en het grote formaat van de display is hij in vrijwel alle weersomstandigheden perfect af te lezen. Voor het eerst bij een motorfiets maakt het nieuwe 10,25 inch kleurenscherm het mogelijk om een complete navigatiekaart weer te geven in het instrumentencluster. Er is dus geen losstaand navigatie toestel meer nodig.

Behalve de introductie van BMW Motorrad connectivity en het TFT-kleurenscherm, is ook de nieuwe optie ‘Comfort-telefonie’ leverbaar. Dit opbergcompartiment biedt veilig plaats aan een smartphone. In dit compartiment kun je draadloos of via een USB verbinding je smartphone opladen, dit compartiment is tevens waterdicht en gekoeld door een elektrische ventilator. Ook het audiosysteem is geüpdatet en biedt een intensere geluidsbeleving dan zijn voorganger.

De vernieuwde BMW R 1250 RT is nu ook verkrijgbaar met ACC, oftewel Active Cruise Control. Dankzij radartechnologie maakt het ACC systeem ontspannen toeren mogelijk door automatisch een veilige afstand te houden van de voorganger. Dus je hoeft de snelheid van je Cruise Control niet meer zelf aan te passen, zo kun je een stuk relaxter toeren.

De showroom introductie van de vernieuwde BMW R 1250 RT zal plaatsvinden in 2021, helaas is de exacte datum nog niet bekend. Uiteraard houden wij je op de hoogte, dus houd onze social media goed in de gaten.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen