null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De nieuwe BMW R nineT modellen

27th Oct 2020, Motorplaza

Vanaf de marktintroductie in 2013 sprak de BMW R nineT gelijk tot de verbeelding van motorfiets liefhebbers en customizers over de hele wereld. En dat de R nineT’s uiteindelijk één van de populairste modellen van de BMW Motorrad line-up zouden worden is natuurlijk ook niet zo gek. De BMW R NineT combineert klassiek motorfietsdesign en moderne technologie met een breed aanbod van aanpassingsmogelijkheden. Voor het aanstaande seizoen (2021) gaat BMW nog een stapje verder met de R nineT modellen en vernieuwen ze het design van de motorfiets, de standaard uitrusting en het aanbod van Option 719 onderdelen.Wat is er nieuw?
De boxermotor van de BMW R nineT modellen zijn zowel technisch als visueel aangepakt. In de cilinderkoppen is een nieuw turbulentiesysteem toegepast, dat het brandstofmengsel laat wervelen voor een nog betere en schone verbranding. Dit zorgt voor een verbeterde koppelcurve en de trekkracht is nu beter voelbaar dan bij de voorganger. De motor voldoet nu ook aan de vereisten van de EU-5 emissiestandaard. Het piekvermogen bedraagt 109 pk bij 7.250 t/min (voorheen 110 pk bij 7.750 t/min), terwijl het maximale koppel nog altijd 116 Nm bij 6.000 t/min is. En de BMW R nineT Pure is nu voor het eerst verkrijgbaar in een A2 variant.

De nieuwe LED-koplamp en LED-richtingaanwijzers horen vanaf nu bij de standaard uitrusting, ook is er een USB aansluiting toegevoegd, zodat je nooit meer met een lege batterij komt te staan tijdens het navigeren met een smartphone. De cilinderkoppen en de componenten bij de gasklephuizen zijn opnieuw ontworpen en geven de R nineT modellen een nieuwe en tijdloze uitstraling. De standaarduitvoering van de R nineT modellen zijn uitgevoerd met een ronde teller en een nieuw vormgegeven wijzerplaat. Deze is voorzien van het BMW Motorrad logo en richtingaanwijzerindicatie die ‘onzichtbaar’ is wanneer deze niet zijn geactiveerd.

Zelfs in standaarduitvoering zijn de nieuwe R nineT modellen voorzien van ABS Pro, DBC (Dynamic Brake Control) en de rijmodi’s Rain en Road. De Rijmodi Pro met de aanvullende modus ‘Dynamic’ voor de R nineT en R nineT Pure en ‘Dirt’ voor de R nineT Scrambler en R nineT Urban G/S zijn nu leverbaar als individuele opties. Opties zoals cruise control, verwarmbare handvatten en adaptieve bochtenverlichting zijn aan de R nineT modellen toe te voegen in de vorm van het Comfort pakket

De meest opvallende wijzigingen voor de R nineT modellen zijn de nieuwe kleuren. Alle modellen zijn verkrijgbaar in nieuwe, geüpdatet kleurstellingen en Option 719 stijlvarianten. Deze varianten zijn wederom voorzien van gedurfde en opvallende kleurencombinaties met special paint elementen. De R nineT Urban G/S is tevens verkrijgbaar in een limited edition uitvoering met een kleurenschema dat doet denken aan de legendarische R 100 GS. Deze limited edition markeert het 40-jarig jubileum van de BMW Motorrad GS familie.

Ook gaat BMW Motorrad een stapje verder met het Option 719 individualisatie programma. Dit exclusieve onderdelenaanbod omvat nu ook zaken als wielen, nieuwe pakketten met gefreesde onderdelen en een aanpassing van het frame met kortere achterzijde en een kentekenplaathouder achter het achterwiel. Ook een achterzijde in tracker-stijl behoort tot de mogelijkheden.

De showroom introductie van de nieuwe BMW R nineT modellen zullen in 2021 plaatsvinden, helaas is de exacte datum nog niet bekend. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van al het laatste nieuws omtrent de vernieuwde BMW R NineT modellen, dus houd onze social media goed in de gaten.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen