null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De nieuwe BMW S 1000 RR: steeds meer M!

4th Oct 2022, Motorplaza

Goed nieuws voor alle BMW supersport liefhebbers: BMW Motorrad breng int 2023 een compleet vernieuwde BMW S 1000 RR op de markt! Je zou haast denken dat het niet mogelijk is, maar toch brengt deze nieuwe, snellere RR nog meer racetechnologie, vermogen en innovatie met zich mee. Wil jij alles weten over de nieuwe RR? Lees dan snel verder.

Meer vermogen
De nieuwe S 1000 RR beschikt over een vernieuwde krachtbron, deze is gebaseerd is op het motorblok van de voorgaande RR. Ditmaal weten ze maar liefst 210 pk (3 pk meer dan het vorige model) uit de viercilinder-in-lijn motor te halen. Aan koppel ook geen gebrek, je hebt nu 113 Nm (was 110 Nm) om mee te spelen. Dit alles bij een rijklaar gewicht van slechts 197 kg (193,5 kg met het optionele M pakket). Ondanks deze imponerende cijfers Is de nieuwe RR door zijn diverse rijmodi’s en hulpmiddelen ook voor beginnende rijders die nieuw zijn tot het supersport segment prima te beheersen.Nieuw Flex Frame en een vernieuwd rijwielgedeelte
Op diverse plekken heeft BMW Motorrad het gewicht van de RR weten te verlagen. Het rijklare gewicht van de RR is dan ook slechts 197 kg en 193,5 kg met het optionele M Pakket. Ook is het gewicht beter verdeelt dankzij het nieuwe chassis met Flex Frame. Verder is de nadruk gelegd op het verhogen van de rijprecisie. Daarom is het balhoofd hoek van de nieuwe RR met 0,5° afgevlakt en is de offset van de kroonplaten met 3 mm verkleind. Deze vernieuwde chassisgeometrie zorgt voor nog betere feedback van het voorwiel. Iets wat voor rijders die op het randje rijden goed voelbaar zal zijn.

Vernieuwde electronica met Slide Control
Ook de electronica van de RR is vernieuwd. De ABS en DTC (Dynamic Traction Control) voelt nog net zo nauwkeurig en betrouwbaar als dat je gewend bent. Maar het systeem is uitgebreid met twee nieuwe functies: Brake Slide Assist en DTC Slide Control. Met deze nieuwe toevoegingen kan de rijder een specifieke hellingshoek instellen voor zogenaamde remdrifts tijdens het aansnijden van bochten, zonder in te leveren op de snelheid. Ideaal voor de circuitrijders.

Nieuwe kleuren én winglets
Als je de nieuwe RR van een afstandje ziet, zou je bijna denken dat het om de M 1000 RR gaat. Dat is ook niet zo gek, want de nieuwe S 1000 RR neemt een aantal uiterlijke kenmerken van de M versie over. Zo is de RR nu (net zoals de M versie) standaard uitgerust met blauwe remklauwen én winglets! Deze nieuwe winglets zijn niet alleen maar voor de looks, want ze genereren aerodynamische downforce en zorgen ervoor dat je voorwiel op de grond blijft wanneer je hard optrekt. Het effect van de winglets is ook goed te merken in bochten en bij het remmen.

Het nieuw vormgegeven front is naast de winglets nu ook voorzien van een hogere kuipruit en een bruggetje onder de neus/koplampen, waardoor de linker-en rechterzijkuip één geheel lijkt. Het achterframe, die bij de vorige RR nog een bronzen kleur had is nu uitgedost in het zwart. Dit sluit perfect aan bij de nieuwe kont. De gehele achterzijde is opnieuw ontworpen en oogt een stuk agressiever. De kentekenplaathouder is nu ook een stuk korter dan bij de vorige RR. Er is tevens een optionele carbon buddyseatafdekking met camera-adapter leverbaar. Zo kun je gelijk al je avonturen op het circuit (of straat) vastleggen.

De nieuwe RR is vanaf de marktintroductie direct leverbaar in drie nieuwe kleurstellingen: de stijlvariant Passion die is uitgerust in Racing Red, Blackstorm metallic en natuurlijk de M Motorsport stijlvariant! De laatst genoemde is op de velgen tevens voorzien van striping in M kleuren. De nieuwe BMW S 1000 RR wordt verwacht in 2023 en is leverbaar vanaf € 24.200,-. Uiteraard is de nieuwe RR bij ons wel alvast te bestellen, wil jij graag je eigen RR samenstellen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vestiging in Heerenveen.

Contact

>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen