null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De nieuwe K 1600 modellen

25th Nov 2021, Motorplaza

Afgelopen jaar werd het ene na het andere nieuwe en geüpdatet BMW Motorrad model aangekondigd. In de loop van 2021 werd dan ook vrijwel de gehele BMW line-up vernieuwd, maar toch bleef het angstvallig stil rondom de K 1600 modellen. Maar eind oktober kwam dan eindelijk het verlossende woord: in 2022 maken de vernieuwde BMW K 1600 GT, K 1600 GTL, K 1600 B en K 1600 Grand America hun showroom debuut!

Alle modellen uit de K 1600 line-up zijn voor het nieuwe modeljaar opgefrist en voorzien van een styling update. De K 1600’s zijn nog steeds direct herkenbaar, maar de lijnen zijn opgefrist en een stuk scherper dan bij zijn voorganger, waardoor hij een stuk sportiever oogt. In combinatie met de nieuw LED-koplamp en de nieuwe dagrijverlichting ogen de K 1600 modellen een stuk frisser. De nieuwe K 1600 GT, GTL, B en Grand America zijn standaard voorzien van een volledige LED-koplamp met adaptieve bochtverlichting. Aan de hand van de hellingshoek word het dimlicht de bocht in gedraaid waardoor het licht altijd schijnt waar de motorfiets heen gaat. Zodat de bocht vrijwel volledig is verlicht

Ook zijn er nog een aantal andere coole verlichtingsfuncties. Zo is er nu een Follow me home functie. Als je na het uitschakelen van het contact even kort op de knop voor het grootlicht drukt schakelt de verlichting nog even in. Zodat je in het donker gemakkelijker kunt manoeuvreren. Ook de optionele grondverlichting is een handige nieuwe feature. Dit is een klein lampje in de onderkruip die op de grond schijnt waardoor je in het donker beter kunt zien waar je de standaard plaatst

De grootste highlight van de BMW K 1600 modellen is wederom de ongeëvenaarde zescilindermotor die fungeert als het kloppende hart van elk model uit de K 1600 line-up. Vanaf 2022 voldoet deze zescilinder-in-lijnmotor aan de huidige Euro 5 emissienorm. Het vermogen en koppel van de zescilinder is desondanks merkbaar toegenomen. Het vermogen bedraagt net zoals zijn voorganger 118 kW (160 pk), maar dit wordt nu al vrijgegeven bij 6.750 t/min. Dat is 1.000 t/min eerder dan voorheen. Bovendien zorgen de aanpassingen aan het motorblok voor een hoger maximaal koppel dat is toegenomen van 175 Nm tot 180 Nm, beschikbaar bij een toerental van 5.250 t/min.

Dynamic ESA (elektronisch instelbaar onderstel met ladingcompensatie), DTC (dynamische tractieregeling) en HSC Pro (wegrijhulp op hellingen) behoren allen tot de standaard uitrusting. Ook op het gebied van comfort zijn de K 1600’s standaard al erg compleet, want alle modellen zijn standaard voorzien van handvat-en buddyseatverwarming.

Standaard zijn de nieuwe K 1600 modellen nu uitgerust met een 10,25 inch TFT kleurendisplay met geïntegreerde kaartnavigatie en connectiviteit. Het gaat hierom dezelfde display die je kunt vinden op de BMW R 1250 RT, de R 18 B en R 18 Transcontinental. Er zijn fullscreen en split screen weergavemodi voor het tonen van één of meerdere functies tegelijk. De display is te bedienen met de multicontroller en de vier favorietenknoppen aan de linkerzijde van de motor.

De nieuwe K 1600 GT, GTL, B en Grand America zijn elk leverbaar in aantrekkelijke nieuwe kleurstellingen. De K 1600 B en Grand America zijn verkrijgbaar in Black storm metallic, de stijlvariant Exclusive die is uitgevoerd in Manhattan metallic mat en Option 719 Midnight. Die laatst genoemde is voorzien van Meteoric Dust II metallic lak, waarbij het Galaxy thema met watertransferprints is afgebeeld. Met die techniek kunnen objecten geheel of gedeeltelijk worden gecoat met een patroon of afbeelding. In dit geval een afbeelding van het sterrenstelsel, een echte eye catcher!

De K 1600 GT en GTL zijn verkrijgbaar in drie kleurstellingen. De meeste subtiele variant is zonder twijfel de Blackstorm metallic variant. De Option 719 versies trekken met de Mineral white metallic lak en handgeschilderde striping wat meer aandacht. De GT is exclusief verkrijgbaar in de stijlvariant Sport, deze stijlvariant bestaat uit een combinatie van witte lak en blauw/rode striping. De GTL is ook leverbaar als een Exclusive stijlvariant. Deze variant is voorzien van Gravity blue metallic lak en extra chroomdelen, deze combinatie geeft de GTL een hoogwaardige en elegante look.


De nieuwe K 1600 GT, GTL, B en Grand America maken hoogstwaarschijnlijk begin 2022 hun showroom debuut. De exacte datum is helaas nog niet bekend. Mocht je interesse hebben in een nieuwe K 1600 voel je dan zeker niet bezwaard om contact met ons op te nemen. Onze verkoopadviseurs staan klaar om al je vragen over deze nieuwe modellen te beantwoorden. Uiteraard kun jij ook alvast je eigen droom K 1600 bij ons configureren en bestellen. Houd onze social media en nieuwsbrief goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de K 1600 modellen. 

>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen