null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Hungry for more adventure

13th Sep 2023, Motorplaza

BMW F 900 GS 2024, lichter, krachtiger, radicaler, zoals een enduro

De nieuwe BMW F 900 GS 2024 is er, een familie bestaande uit drie modellen, waaronder de Adventure, die veel lichter en radicaler zijn dan de huidige 800.De tweecilinder-trail motor is grondig gerenoveerd, van het chassis tot de motor. Alles is veranderd of bijgewerkt om een aantrekkelijker pakket te bieden. Ze bieden nu betere prestaties, betere handling, meer kracht, een bijgewerkt, veel aantrekkelijker uiterlijk en een nog hoger niveau van standaarduitrusting. En esthetisch is het gewoon indrukwekkend!


F 900 GS 2024

De BMW F 900 GS 2024 heeft ook zijn offroad-kwaliteiten verbeterd, wat in combinatie met zijn drastische gewichtsvermindering van 14 kg radicalere sensaties belooft.

En de F 850 GS was enigszins ‘vernieuwd’, iets dat met een pennenstreek is uitgewist met deze nieuwe 900’s, die de basis vormen, de BMW F 900 GS Adventure 2024 en het ‘instapniveau’, de BMW F 800 GS 2024, met minder uitrusting, hoewel hij geniet van dezelfde mechanica met minder vermogen -87 pk-, maar met lichtmetalen velgen en een gebruik dat meer op asfalt is gericht.


F 800 GS 2024

Nu geeft het de visuele indruk veel lichter te zijn, en dat is waar, want die indrukwekkende 14 kg minder zijn zichtbaar. De brandstoftank van 14,5 liter is nu van kunststof en bespaart 4,5 kg ten opzichte van de stalen tank van de 850, en het subframe is 2,4 kg lichter en de Akrapovic uitlaatdemper - standaard - bespaart nog eens 1,7 kg

Qua vering is hij voorzien van een volledig verstelbare Showa upside-down vork met 230 mm veerweg, zeer sfeervol op de F 900 GS, met zijn gouden kleur en rode merksticker een zeer sportieve hardcore uitstraling. Aan de achterzijde is een monoshock gemonteerd met 170 mm ZF Sachs-koppelingen, die werkt met een nieuwe achterbrug die ook lichter is. Dynamische ESA semi-actieve elektronische ophangingen zijn optioneel.

F 900 GS Adventure 2024

De F 900 GS is verkrijgbaar als basisversie in Blackstorm metallic, als Passion-versie in São Paulo-geel en als GS Trophy-versie in Lightwhite/Racing Blue metallic.
Over de F 900 GS Adventure 2024 gesproken: hij is verkrijgbaar in Blackstorm metallic en in matwit aluminium in de Ride Pro-variant. De nieuwe F 800 GS is verkrijgbaar in Lightwhite, terwijl het Sport-model is uitgevoerd in Racing Blue en in een Triple Black-versie. 

De showroom introductie van deze 3 nieuwe modellen zal plaatsvinden begin 2024, helaas is de exacte datum nog niet bekend. Uiteraard houden wij je op de hoogte, dus houd onze social media goed in de gaten.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen