null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Koelvesten: alles wat je moet weten

28th Jul 2021, Motorplaza

Bij extreem hoge temperaturen en lange ritten kan het voorkomen dat zelfs doorwaai motorkleding niet genoeg verkoeling biedt. In deze gevallen kan een koelvest net dat beetje extra verkoeling geven waar je naar opzoek bent. Deze mouwloze koelvesten zijn erg comfortabel en draag je onder je motorjas. Het mooiste van deze verkoelende vesten is dat je ze oneindig kunt hergebruiken.

Hoe werken koelvesten?
Er zijn dus twee soorten koelvesten, het type dat je onderwater dompelt en het tweede type dat je met water vult. Het eerste type werkt vrij eenvoudig: plaats het koelvest in een laagje water, het vest zal zich net zoals een spons helemaal volzuigen met water. Haal het vest na enkele minuten uit het water en knijp voorzichtig het overtollige water eruit. Het tweede type koelvest werkt met hetzelfde principe, enkel hoef je deze niet onderwater te dompelen. Vul de opening van het vest met water en het vest zal zich net zoals het andere type volzuigen met water. Als de vesten vol met water zitten, zijn ze geactiveerd en klaar voor gebruik. Nu het koelvest geactiveerd is houdt hij je lichaam koel door het geabsorbeerde water langzaam te verdampen. Ook voorkomt het vest dat je onnodig veel zweet wat wel zo comfortabel is. De meeste koelvesten hebben een een koelduur van ca. 5-8 uur. Sommige koelvesten, zoals het Bodycool Dry vest van IXS hebben een verkoelende werking tot wel drie dagen. Wanneer het vest is uitgewerkt kun je hem simpelweg opnieuw onderdompelen of bijvullen en het verdampingsproces begint weer van vooraf aan.

Haal het maximale uit je koelvest
Voor maximale verkoeling hebben wij nog twee handige tips waarmee je het verkoelende effect van je vest kunt maximaliseren. Net zoals in de winter is het tijdens de warme zomerdagen erg belangrijk om de juiste onderkleding te dragen. Je kunt het koelvest natuurlijk ook over een normaal T-shirt dragen, maar om maximaal te profiteren van het verdampingsprincipe adviseren wij om het koelvest te dragen over zomer onderkleding. Deze onderkleding absorbeert je transpiratie en kan door zijn ademende eigenschappen je lichaamstemperatuur beter reguleren. De tweede, maar misschien wel de belangrijkste tip is het dragen van doorwaai motorkleding. Net zoals ’normale’ Motorkleding, is doorwaai kleding vervaardigt uit slijtvaste materialen en voorzien van protectoren op alle kwetsbare en belangrijke plekken. Het grote verschil zit ‘m in de luchtigheid. Doorwaai kleding is veelaal uitgevoerd met grote mesh panelen, waardoor de rijwind het koelvest raakt en voor flink wat extra verkoeling zorgt.

Over het onderhoud hoef je niet in te zitten want koelvesten kun je gewoon in de wasmachine wassen. Let er wel op dat je het koelvest geheel laat drogen voor je het opbergt om zijn kwaliteit te behouden. Wil je graag meer weten over koelvesten? Laat je dan vrijblijvend adviseren in één van onze winkels. Bekijk hier onze koelvesten online.
>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen