null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Michelin testdagen Portugal

4th Apr 2023, Binne Hooijenga

Op uitnodiging van Michelin kreeg ik samen met een aantal andere Michelin dealers uit zowel Nederland als België de kans om om een paar dagen motor te rijden in het mooie en zonovergoten Portugal. Tijdens deze dagen mochten wij de vernieuwde Michelin Power 5 en Road 6 banden uitgebreid testen op de weg en het circuit. De perfecte kans om deze banden in uiteenlopende omstandigheden even goed aan de tand te voelen.

Op dinsdagochtend 28 maart begon het het avontuur op Schiphol, waar ik met een gezellige groep van ongeveer vijftien personen in het vliegtuig richting Portugal stapte. Na een korte vlucht van ongeveer drie uur en de nodige checks op het vliegveld kwamen wij rond een uur of twaalf aan in Lissabon, per bus werden wij naar het schitterende Pestana hotel gebracht. Hier konden wij buiten op het terras genieten van een heerlijke lunch. De ideale gelegenheid om kennis te maken met de andere dealers die speciaal voor deze testdagen zijn uitgevlogen. Als motorliefhebbers onderling was er natuurlijk genoeg te bespreken.

De twee dagen in Portugal stonden volledig in het teken staan van de bandentests. Michelin had speciaal voor de testdagen diverse motoren geregeld, zo konden wij rijden op een tourmotor, een naked bike en een sportmotor. Van elke motor waren er twee identieke modellen beschikbaar. Eén was voorzien van de Michelin Power 5 en de andere met de Road 6. Zodat je duidelijk kon ervaren wat het verschil tussen de twee banden zijn. De eerste test was een uitgebreide toertocht van 120 km. Ik reed de toertocht met een Honda CB 1000 R. De weersomstandigheden waren prachtig, droog, zon en een temperatuur van boven de 20 graden. Het wegdek liep tijdens de toertocht erg uiteen, zo reden we op gladde klinkers, strak asfalt en alles ertussenin. Gedurende de 120 km lange toertocht heb ik gereden met zowel de Michelin Power 5 als de Road 6. Beide banden gaven mij zoveel vertrouwen dat het verschil in grip verwaarloosbaar was. Op alle ondergronden, zelfs kasseien had ik meer dan voldoende grip. Waardoor je elke bocht vol vertrouwen aan snijdt.

De volgende test was een remproef op nat wegdek. Voor deze test mocht je de proef twee keer doen. Eén keer met Michelin banden en daarna met een concurrerend bandenmerk. De motoren waren van diverse meetapparatuur voorzien om de proef zo eerlijk en nauwkeurig mogelijk te laten verlopen. Michelin wilde een eerlijke vergelijking tussen beide merken maken en had er alles aan gedaan om de omstandigheden en motoren (op de banden na) identiek te maken. Uiteraard kwam Michelin erg goed uit de test. Opvallend en indrukwekkend was dat een half versleten Power 5 en Road 6 beide een kortere remweg hadden dan een nagenoeg nieuwe band van de concurrent.

Op de laatste dag kregen de banden het zwaar te verduren, want deze dag mochten wij het Circuit van Estoril op. Het Autódromo do Estoril is een racecircuit met dertien bochten en een lengte van 4.182 km. Het circuit is te vinden op een kale, rotsachtige hoogvlakte aan de landkant van de populaire badplaats Estoril (24 km ten westen van Lissabon). In twee sessies van 20 minuten mochten wij de Michelin Power 5 en Road 6 stevig aan de tand voelen.

In beide sessies had ik erg veel zelfvertrouwen, dit kwam omdat ik nooit het gevoel had dat de banden gingen glijden. Naarmate de banden beter op temperatuur kwamen kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en voelde ik mij steeds comfortabeler om voor de bochten een beetje later te remmen en iets eerder het gas open te draaien in de exit. De Power 5 is één van de meest sportieve wegbanden uit het gehele Michelin gamma en deze band stelde ook zeker niet teleur. Geen enkel moment heb ik getwijfeld aan de grip. Ook was ik blij verrast door de Road 6, aangezien dit een ietwat minder sportieve band is dan de Power 5 had ik mijn verwachtingen ook wat getemperd. Maar dat bleek achteraf helemaal niet nodig, de Road 6 hield zich uitstekend overeind tijdens de 20 minuten durende sessie. Al met al prima banden voor alle omstandigheden, zelfs op het circuit. Dank aan Michelin voor de perfecte organisatie van dit evenement.

Het volledige Michelin gamma waaronder de vernieuwde Michelin Power 5 en Road 6 zijn bij ons verkrijgbaar. Heb je een vraag, of ben je toe aan nieuwe banden? Neem dan vrijblijvend contact op met de werkplaats van jouw Motorplaza vestiging naar keuze. Wij helpen je graag verder.

Contact

>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen