null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Nog meer M! Maak kennis met de nieuwe BMW M 1000 R & M 1000 RR

13th Oct 2022, Motorplaza

In 2018 introduceerde BMW Motorrad de eerste echte ‘M’ motorfiets in de vorm van de BMW M 1000 RR. De M RR is in vier korte jaren snel uitgegroeid tot een (nu al) legendarische Superbike, zowel op het circuit als de weg. Na het grote succes van de M RR kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. Deze opvolger komt al sneller dan verwacht, want in begin 2023 brengt BMW Motorrad de vernieuwde M 1000 RR op de markt. Maar dat niet alleen: want de BMW Motorrad M familie wordt ook nog eens uitgebreid met de allereerste M Roadster. De nieuwe BMW M 1000 R!

Laten we maar gelijk beginnen met nieuwste toevoeging aan de BMW Motorrad M line-up: de BMW M 1000 R. Dit is de eerste Roadster die de befaamde M badge mag dragen. Deze iconische letter wordt natuurlijk niet zomaar uitgedeeld, deze moet je verdienen en dat doet de M 1000 R zeker. Zowel op het gebied van techniek als aërodynamica. De M 1000 R heeft dan ook serieus meer vermogen ten opzichte van de reguliere S 1000 R. De reguliere R beschikt over 165 pk, maar de nieuwe M R beschikt over maar liefst 210 pk, een toename van 45 pk. Het koppel is met 113 Nm ongewijzigd. Wel biedt de M R een hoger maximum toerental van 14.600 t/min en een topsnelheid van ruim 280 km/u. Hij accelereert in 7,2 seconden van 0 naar 200 km/u. Dit alles in een pakket dat slechts 199 kg (volgetankt) weegt.

Met al dit vermogen komen de nieuwe winglets goed van pas. Ze zien er niet alleen goed uit, ze genereren ook een hele hoop downforce en zorgen ervoor dat jouw voorwiel op de grond blijft wanneer je het gas opendraait. Bij een snelheid van 220 km/u zorgen de winglets voor 11 kg extra voorwielbelasting. Dit vertaald zich naar betere rijstabiliteit, later afremmen en eerder accelereren in bochten. Ook de electronica van de M R is vernieuwd. Net zoals de vernieuwde S 1000 RR is het systeem uitgebreid met de Brake Slide Assist functie. Met deze nieuwe toevoegingen kan de rijder een specifieke hellingshoek instellen voor zogenaamde remdrifts tijdens het aansnijden van bochten, zonder in te leveren op de snelheid.

De M R is verkrijgbaar in een witte en zwarte M Motorsport stijlvariant. Beide versies zijn standaard uitgerust met een motorspoiler, M graphics en de (nieuwe) uit aluminium gefreesde stuureindspiegels. De kentekenplaathouder is ook heel stuk korter dan je gewend bent van de reguliere R. Het M opschrift vind je overal op de motorfiets terug, maar de meest bijzondere is toch wel de M badge die in de koplamp verwerkt is. De M 1000 R is ook verkrijgbaar met het optionele Competition-pakket. Dit pakket voorziet de M R van exclusieve M carbondelen zoals achterwielafdekking en kettingbescherming, voorwielafdekking, het M duo-buddyseat-pakket en een gefreesde M voetsteunsysteem voor de bestuurder. De carbonwielen zorgen voor een gewichtsreductie van 1,6 kg. De BMW M 1000 R is verkrijgbaar vanaf € 25.500,- en leverbaar vanaf begin 2023. Uiteraard is deze M Roadster vanaf nu bij ons te bestellen.

De nieuwe BMW M 1000 RR
De ingenieurs en wetenschappers van de BMW Motorrad Supersport afdeling hebben de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. De nieuwe BMW M 1000 RR is daar het ultieme bewijs van. De nieuwe M RR wordt nog steeds aangedreven door de vertrouwde 4-cilinder-in-lijn motor die is ontwikkeld het World Superbike Championship. Het grote verschil wordt dit keer gemaakt in de aërodynamica van de M RR. Alle uiterlijke wijzigingen hebben dan ook maar één doel: meer snelheid genereren. Met name de nieuwe gestroomlijnde kuipdelen, gemaakt van zichtbaar carbon en het hogere windscherm zorgen voor een geoptimaliseerde luchtstroom rond de berijder. Zelfs de steunen van de kuipdelen zijn gemaakt van carbon. Licht en stevig tegelijkertijd. De topsnelheid is door al deze aanpassingen gestegen van 306 km/u naar 314 km/u.

Al dit carbon heeft natuurlijk een praktische en gewichtsbesparende functie, maar eerlijk is eerlijk, dat de kuip nu helemaal bestaat uit zichtbaar carbon ziet er ook gewoon heel stoer uit. De winglets maken uiteraard ook een comeback op de nieuwe M RR. De winglets zijn compleet opnieuw ontworpen en zijn aanzienlijk groter dan de winglets op de vorige M RR. Deze zorgen voor 22,6 kg downforce bij 300 km/u. De winglets zorgen ervoor dat je later kan remmen en eerder op het gas kan. De motor voelt ook een stuk stabieler bij hoge snelheden. De M 1000 RR is verkrijgbaar in een witte en zwart motorsport kleurstelling. 

Ook is de M 1000 RR te bestellen met het Competition-pakket. Met dit pakket wordt de M 1000 RR voorzien van M onderdelen zoals de uit aluminium gefreesde voetsteunen, hendels en een heleboel carbon. Ook kun je nu voor het eerst de M 1000 RR fabriek-af uitrusten met de optionele M Brake Ducts en M Aero Wheel Covers. De M Brake Ducts zijn in de nieuwe (grotere) voorwielspatschermen verwerkt. Zowel de M Brake Ducts als M Aero Wheel Covers zorgen voor een betere lucht omstroming van de voorvork en remklauwen. De M Brake Ducts verlagen eveneens de temperatuur van de remklauwen. De nieuwe BMW M 1000 RR maakt begin 2023 zijn showroom debuut. De M 1000 RR kun je vanaf nu bij ons configureren en pre-orderen. Hij is leverbaar vanaf € 39.800,-.

Contact


>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen