null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Nu bij Motorplaza: de complete BMW HP2 Line-up!

21st Aug 2020, Motorplaza

Natuurlijk weten wij dat een bezoek aan onze winkels veel meer is dan alleen even “shoppen”, het is een stukje beleving. Een plek waar je naast de nieuwste BMW motoren, ruime voorraad occasions en grote collectie motorkleding ook unieke en zeldzame motoren kunt bewonderen die nergens anders te zien zijn. Zo staat er in beide winkels een BMW HP4 Race, waarvan er slechts vier exemplaren in heel Nederland zijn. Naast dit circuit monster hebben wij ook verschillende custom BMW R nineT caferacers gebouwd die bij beide vestigingen te bewonderen zijn. Oftewel, wij zijn altijd op zoek naar pronkstukken om in onze winkels ten toon te stellen. Met trots kunnen wij dan ook bekend maken dat de complete BMW HP2 line-up nu bij ons te bewonderen is!

In beide winkels staat al enige tijd een BMW HP2 Sport ten toon gesteld en na een lange zoektocht hebben wij ook eindelijk een BMW HP2 Enduro en Megamoto weten te bemachtigen. Met deze aanwinsten hebben wij deze iconische line-up helemaal compleet weten te maken. In 2019 wisten wij al eens eerder de hand te leggen op twee HP2 Megamoto modellen maar voordat wij er erg in hadden werden deze exemplaren in recordtijd gekocht door liefhebbers die al jaren op zoek waren naar deze supermotard machines.

Door de lage productie cijfers was het zeker geen makkelijke taak om een nieuw HP 2 Megamoto en een HP2 Enduro te vinden. Toch hebben wij uiteindelijk bij een buitenlandse verzamelaar een HP2 Enduro en ook de Megamoto weten te vinden. Na een lange periode van onderhandelen zijn we het gelukkig eens geworden, met de belofte aan de vorige eigenaar dat deze motorfietsen een prominente plek in onze winkel zullen gaan krijgen. Vanaf oktober 2020 zullen deze moderne klassiekers dan ook een mooie plek in onze winkel krijgen. Mocht je niet bekend zijn met de BMW HP2 motoren, maak je dan vooral geen zorgen, want wij hebben alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

HP2 Enduro
Begin 2000 introduceerde BMW Motorrad de HP2-serie. "HP" staat voor High Performance, "2" voor tweecilinder, uiteraard worden alle motoren in de HP2 serie aangedreven door de iconische tweecilinderboxermotor. In 2005 werd de eerste motorfiets van de HP2-serie geïntroduceerd en zoals de naam al doet vermoeden is de HP2 Enduro gericht op de hardcore enduro rijders. In essentie is de HP2 Enduro een zeer "basic" motorfiets, die meer te vergelijken is met een crossmotor dan met een BMW GS. Uiteraard was het een bewuste keuze om de opties en uitrusting te beperken, dit alles om gewicht te besparen. De hele machine weegt inclusief brandstof en olie slechts 195 kg, erg licht in vergelijking met concurrerende modellen, daarnaast had de HP2 ook meer vermogen dan zijn concurrenten. De HP2 Enduro wordt aangedreven door een 1200cc sterk Boxermotorblok die 103 pk en 115 Nm koppel produceert. Door het beperkte productie aantal van minder dan 5.000 exemplaren, zijn de prijzen van de HP2 Enduro wereldwijd snel aan het stijgen en wordt het gezien als een echt collectors item.


HP2 Megamoto

De HP2 Megamoto werd in 2007 toegevoegd aan de HP2 Line-up. Deze supermotard machine was in het leven geroepen om de strijd aan te gaan met de Ducati Hypermotard en de KTM Supermoto R. Het eigenzinnige design in combinatie met het Boxerblok sprak vanaf de introductie gelijk veel klanten aan. Ook was de Megamoto fabriek-af voorzien van Öhlins vering, een volledig instelbare Marzocchivoorvork, Brembo-remmen en een Akrapovic demper. Deze hoogwaardige onderdelen in combinatie met de vele Carbon componenten maakte de Megamoto een exclusieve en prijzige motorfiets. Het motorblok is identiek aan die van de HP2 Enduro maar levert meer vermogen. De Megamoto geeft je 113 pk en 115 Nm koppel tot je beschikking, maar als we de experts mogen geloven zijn dit bescheiden cijfers, bij verschillende metingen leverde de Megamoto in sommige gevallen wel 123 pk.


HP2 Sport
Met deze Boxer aangedreven Supersport machine betrad BMW Motorrad in 2008 opnieuw het race segment. De HP2 Sport was met 133 pk en een drooggewicht van 178 kilo de krachtigste BMW motorfiets met boxermotor die BMW ooit geproduceerd had. De HP2 Sport was rechtstreeks afgeleid van de R 1200 SportBoxer die in 2007 als enduranceracer was ingezet. De HP2 Sport was bestemd voor de openbare weg, maar was feitelijk raceklaar: de kentekenplaat/achterlichthouder kan je met een simpele handeling verwijderen zodat je motorfiets in no-time klaar is voor het circuit. De tweecilinderboxermotor was flink onder handen genomen en had nu voor het eerst dubbele bovenliggende nokkenassen gekregen. De HP 2 Sport is bij uitstek de snelste motor uit de HP2 line-up, het geüpdatet Boxerblok produceert maar liefst 133 pk en 115 Nm koppel, dit alles bij een gewicht van slechts 178 kg. 

De complete BMW HP2 line-up is nu in onze showrooms te zien!

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen