null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

RR Motorsports: dé specialist in BMW circuitmotoren

1st Jun 2021, Motorplaza


RR Motorsports is de afgelopen jaren snel uitgegroeid tot een begrip in de racewereld. Nelson Rolfes, de eigenaar van RR Motorsports, is ook zeker geen vreemde op het circuit! Nelson is namelijk zelf een voormalig Dutch Superbike coureur en NK Supercup 1000 kampioen. Dit kampioenschap werd behaald op een BMW S 1000 RR. Voorafgaand aan het kampioenschap werd Nelson op de raceafdeling van BMW AG (München) opgeleid, waar hij beschikking kreeg over alle kennis, apparatuur en software om de S 1000 RR de beste én snelste motorfiets van het circuit te maken. Tijdens deze opleiding leerde hij de BMW S 1000 RR van binnen en buiten kennen. 

Na het behalen van het kampioenschap werden er plannen gemaakt om deel te nemen aan het WK Endurance. Helaas bleek het budget niet toereikend en werd de moeilijke beslissing gemaakt om de stekker uit het Endurance avontuur te trekken. Na het behalen van het NK Supercup 1000 kampioenschap stopte Nelson als professioneel coureur, maar zoals het iemand met een racehart betaamd kon hij niet lang bij het circuit wegblijven: al snel richtte Nelson RR Motorsports op. RR Motorsports is oorspronkelijk ontstaan als paddockservice en was hoofdzakelijk in het leven geroepen voor de verkoop van racebanden en onderdelen tijdens race evenementen op het paddock. Momenteel houdt RR Motorsports zich voornamelijk bezig met het bouwen en afstellen van BMW circuit motoren. Zo kun je bij RR Motorsports terecht voor een nieuwe of gebruikte BMW S 1000 RR circuit motor. Ook kun je je eigen motorfiets bij RR Motorsports laten ombouwen naar een circuitmachine!

De BMW S 1000 RR staat bovenaan het lijstje van menig supersportliefhebber. En dat is niet zomaar: de S 1000 RR is in meerdere opzichten een circuitmotor voor op straat. Met alle hulpmiddelen kunnen zelfs beginnende motorrijders op deze motorfiets uit de voeten zonder geïntimideerd te worden door al het vermogen dat deze supersportmachine te bieden heeft. Om met zo’n snelle machine het circuit op te gaan is daarentegen wel een ander verhaal - hier komt RR Motorsports om de hoek kijken! Zij maken jouw RR klaar voor het circuit en kunnen de motorfiets compleet aanpassen naar de rijstijl van de coureur zodat het maximale uit de machine kan worden gehaald.

Vanuit de basis is de BMW S 1000 RR al een enorm goede en competitieve motorfiets, maar in de handen van RR Motorsports wordt de motorfiets nóg beter en sneller! Alle onderdelen voor straatgebruik worden verwijdert, spiegels en een kentekenhouder heb je op het circuit immers niet nodig. Daarmee wordt gelijk gewicht bespaard. Natuurlijk gaat het nog veel verder dan enkel een paar onderdelen verwijderen. Zo worden er meerdere onderdelen vervangen door high-performance varianten en kunnen zij met behulp van software-aanpassingen nog meer vermogen uit het motorblok van de RR halen. Door de eigen ervaringen van Nelson op de BMW S 1000 RR en training vanuit de BMW Motorrad raceafdeling, heeft RR Motorsports een uniek inzicht in de sterke en zwakke punten van de RR. Daardoor kunnen zij gericht aanpassingen maken, zowel technisch als softwarematig. Wat een RR van RR Motorports nou écht een goede racer maakt? Dat houdt RR Motorsports natuurlijk geheim! Wil je liever geen motorfiets aanschaffen, maar wel graag een keer ervaren hoe het is om circuit te rijden op een BMW S 1000 RR van RR Motorsport? Dan kun je gebruik maken van de verhuurservice en onder begeleiding een sessie op het circuit rijden.

Naast het bouwen van de perfecte racemachines richt RR Motorsports zich op het ondersteunen van circuitdag-rijders en zelfs volledige raceteams. Met behulp van een datalogger en het getrainde oog kunnen zij precies zien waar je kostbare tijd op het circuit laat liggen. Aan de hand van deze informatie kunnen aanpassingen gemaakt worden aan de instellingen van de motorfiets of de techniek van de rijder. Als je ooit een wandeling door het paddock hebt gemaakt tijdens een Nederlands wegrace evenement, ben je vast en zeker de twee grote RR Motorsports trailers tegengekomen! RR Motorsports staat voor iedereen klaar, ongeacht het budget of merk. Of je tijdens je raceweekend op zoek bent naar nieuwe banden of advies, ze helpen je graag verder. Het team van RR Motorsports is uit een ander soort hout gesneden dan de meeste in hun soort en worden gedreven door hun passie voor de sport.

Benieuwd wat RR Motorsports voor jou kan betekenen? Informeer gerust naar de mogelijkheden!
https://www.rrmotorsports.nl

>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen