null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Te luide motorfietsen verboden in Tirol: wat betekent dit voor jou als BMW rijder?

23rd Jun 2020, Motorplaza

Vooral de laatste tijd hoor en lees je steeds meer over de geluidsoverlast van motoren. Veelal is het begin van elk motorseizoen het startschot voor geluidsoverlast klachten van bewoners, fietsers en voetgangers. Eigenlijk is dat best logisch, in de wintermaanden zetten de meeste motorrijders hun helm op de plank en zul je vrijwel geen grote groepen motorrijders tegenkomen. Wanneer het motorseizoen begint en de zon zich vaker en langer laat zien, gaan motorrijders er natuurlijk massaal op uit en dan is al dat motorgeluid natuurlijk weer even wennen. Maar in Tirol gaan ze dit jaar een stap verder in hun strijd tegen geluidsoverlast en zullen motoren die teveel geluid ten gehore brengen beboet en geweerd worden op bepaalde routes in Tirol.

Hoeveel geluid mag mijn motor maken?
Bij motoren zijn de maximale dB waardes bepaald per type motorfiets en dat kan tot ver boven de 100 dB(A) gaan. Hierbij wordt rekening gehouden met de cilinderinhoud en de bouw van de betreffende motorfiets. Het maximum is terug te vinden op het Voertuig Identificatie Nummer (VIN-plaatje) op de motorfiets, op het kentekenbewijs en ook op de website van de RDW, na invoering van het kenteken. Hieronder vind je een handig overzicht van de stationaire dB(A) waardes van alle huidige BMW motorfietsen.

Te luide motorfietsen verboden in Tirol
Vanaf 10 juni 2020 t/m 31 oktober 2020 zijn te luide motorfietsen verboden in Tirol. In eerste instantie geldt dit verbod op bepaalde routes in Tirol, motorfietsen die de nieuwe limiet van 95 dB(A) overschrijden zijn dan ook niet meer welkom op deze routes. Met te luide motorfietsen, worden motorfietsen bedoelt die stationair op papier meer geluid produceren dan 95 dB(A). Overschrijd jouw motorfiets deze limiet? Dan wordt je verzocht om deze routes te vermijden. Mocht je hier geen gehoor aan geven en aangehouden worden door de politie, dan kun je een boete van € 220,- verwachten.


Wegen waar de 95 dB(A) geluidslimiet geldt.

Wat betekent dit voor jou als BMW rijder?
Gelukkig verandert er voor de meeste BMW rijders weinig, want alle huidige BMW modellen met uitzondering van de BMW S 1000 RR vallen ruim onder het stationaire geluidslimiet van 95 dB(A). Ook met een Akrapovic uitlaat hoef je je geen zorgen te maken, want deze hebben hetzelfde stationaire geluidsniveau als de standaard BMW Motorrad uitlaten. Alleen de BMW S 1000 RR komt met zijn stationaire geluidsniveau van 98 dB(A) net boven de limiet van 95 dB(A) uit. Hieronder kun je een handig overzicht van alle huidige BMW modellen en de bijhorende stationaire geluidsniveaus vinden.

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen