null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

Zakelijk rijden

facebook-zakelijk-rijden-image-croppde.jpg

Een motorfiets biedt vrijheid. Denk eens aan de tijd die je bespaart tijdens het filerijden en het zoeken naar een parkeerplaats. Maar wist je dat je naast tijd ook veel geld kan besparen als je een motorfiets aanschaft? Motorrijden is op fiscaal gebied namelijk zeer aantrekkelijk. Zeker als je kiest voor een motor op de zaak! Wij zetten de voordelen op een rij.

Fiscaal voordeel
Ben je ZZP’er of heb je een eenmanszaak?

En is minimaal 10% van de kilometers die je rijdt zakelijk? De kosten en de afschrijvingslasten zijn dan aftrekbaar van het resultaat van je onderneming. Dit kan een mooie belastingbesparing opleveren. De tarieven van de belasting over de winst lopen immers op tot 52%. Als je de motor zakelijk financiert, dan is de rente ook aftrekbaar. Kies je ervoor om de motorfiets zakelijk te leasen, dan zijn de leasekosten aftrekbaar van je winst.

Heb je een B.V.?

Dan kan je de motorfiets door de B.V. laten aanschaffen. In dit geval zijn de afschrijving, gebruikskosten en eventuele rente aftrekbaar. Bovendien zijn de kosten van een zakelijke leaseovereenkomst aftrekbaar.

Wat betekent het in de praktijk?
Wanneer je een zakelijke Full Operational Lease overeenkomst afsluit voor een BMW K 1600 GT voor een periode van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar, exclusief vervangend vervoer en brandstof, dan is de leaseprijs € 695,- per maand.

Rekenvoorbeeld
Voordeel motorrijder (bij 20.000 km waarvan 4.000 km privé)

zakelijk-rijden-berekening-2022-expoert.jpg

Je kan de BTW aftrekken
Wanneer je de motorfiets zakelijk koopt of financiert, is de btw op de aanschaf– en gebruikskosten aftrekbaar. Besluit je de motorfiets zakelijk te leasen, dan is de btw op de leasetermijnen en eventuele gebruikskosten aftrekbaar. Let op: de btw is alleen aftrekbaar op de zakelijke ritten. De privékilometers en het woon-werkverkeer tellen niet mee. Goed om te weten: als je de motorfiets als ondernemer privé zou kopen, dan is de btw-aftrek mogelijk als je de motor minimaal 10% zakelijk gebruikt. 

Je kan gebruik maken van de investeringsaftrek
Koop of financier je de motorfiets zakelijk en zet je de motor op de balans van je onderneming? Dan kan het zijn dat er een extra aftrekpost van toepassing is voor jou: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit is een eenmalige extra aftrekpost. Hoe hoog deze is, hangt af van je investering. Als je in het jaar waarin je de motor aanschaft in totaal maximaal € 56.024 investeert, kan je tot 28% van je netto investeringsbedrag aftrekken. Daarboven neemt de investeringsaftrek geleidelijk af. Je kan deze aftrek eenvoudig in je aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting verwerken. 

Je hebt een lagere bijtelling voor privégebruik
Als je de zakelijk aangeschafte motorfiets privé gebruikt, betaal je bijtelling. Die bijtelling is echter een stuk lager dan bij een auto. De bijtelling voor motorfietsen bestaat uit het werkelijke aantal gereden privékilometers vermenigvuldigd met de kostprijs per kilometer. Bij een B.V. wordt dit als loon verwerkt, waarbij eventueel de vrije ruimte van de werkkostenregeling nog kan worden gebruikt. Wordt je winst belast met inkomstenbelasting, dan wordt de bijtelling in mindering gebracht op de aftrekbare kosten van de motorfiets.

Je mag de motor privé boeken
Gebruik je de motorfiets zowel zakelijk als privé? Dan mag je ervoor kiezen om de motor voor de inkomstenbelasting privé te boeken. Bij personenauto’s gebeurt dat vaak om zo de bijtelling te voorkomen. Maar omdat de bijtellingsregeling voor een motorfiets veel prettiger is, is zakelijke aanschaf doorgaans het voordeligst. Bij privéaanschaf mag je namelijk alleen voor de zakelijke ritten en het woon-werkverkeer € 0,19 per kilometer aftrekken van de belasting. Je accountant of fiscalist kan je hier meer over vertellen.

BMW Motorrad 3ASY Ride
BMW Motorrad 3asy Ride is een aantrekkelijk financieringsaanbod van BMW Financial Services. Bij 3asy Ride doe je een aanbetaling van slechts 33%. Na afloop van het contract betaal je nog eens 33% als slottermijn. Het resterende bedrag los je in 33 maanden af, tegen de tijdelijk extra gunstige rente van slechts 1,99%. Bekijk hieronder de aantrekkelijke tarieven voor de particuliere rijder. Heb je specifieke wensen of wil je een zakelijke offerte? Je BMW Motorrad dealer informeert je graag. Je kan ook eerst zelf een berekening maken hieronder en een offerte aanvragen.


 

Neem gerust contact met ons op, om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Motorplaza Groningen: Motorplaza Heerenveen:
motoren@motorplaza.net motoren@motorplaza.net
050-547 0100 0513-683239

 

 

 

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen