null

Beste bezoeker, wij maken gebruik van Cookies op onze webshop. Wat doen deze Cookies precies? Als eerst: wij maken gebruik van Google Analytics, op basis van Analytics houden wij in de gaten of we onze webshop eventueel kunnen verbeteren. U blijft helemaal anoniem en wij zien niet wie u bent het is echt alleen om te kijken wat onze bezoekers 'gemeen' hebben.

De BMW Motorrad ConnectedRide Cradle: alles wat je moet weten

3rd Feb 2022, Motorplaza

Steeds meer motorrijders navigeren tegenwoordig met hun smartphone en dat is ook niet zo gek. Je hebt je smartphone immers altijd bij je en er zijn ook steeds meer (goede) navigatie apps waarmee je GPX routebestanden kan rijden, of zelf een bochtige route kan samenstellen. Voor de BMW rijders die hun smartphone graag willen gebruiken voor navigatie (en meer) komt BMW Motorrad met de ConnectedRide Cradle. Een hele handige gadget waarmee je je smartphone eenvoudig kunt monteren op de Navigator houder van je BMW.

Oké, ik hoor je denken, er zijn toch al meer dan genoeg smartphone houders op de markt? Dat is zeker waar, er zijn meer dan genoeg ‘simpele’ smartphone houders verkrijgbaar. Maar de ConnectedRide Cradle is veel meer dan alleen maar een smartphone houder. Want in samenspel met de BMW Motorrad Connected app kun je gebruik maken van de navigatiesoftware die je normaal op de Navigator VI vind. Uiteraard heb je via de app toegang tot alle navigatiemogelijkheden en functies die je van de Navigator VI gewend bent. En net zoals met de Navigator kun je met de Multicontroller op het stuur van je motor de navigatie app op je smartphone bedienen. Zo kun je onderweg kleine aanpassingen maken, of in-en uitzoomen op de kaart, zonder dat je hand het stuur verlaat.

De installatie en het gebruik is tevens vrij simpel: de ConnectedRide Cradle klik je in de Navigator houder, net zoals je normaal met een Navigator toestel zou doen. Achter op de Cradle én op de Navigator houder zitten een aantal contactpunten waardoor Cradle verbonden is met de motorfiets. Vervolgens plaats je je smartphone in de Cradle en maak je verbinding tussen je smartphone en de Cradle via Bluetooth. Het enige wat je nu nog nodig hebt is de (gratis) BMW Motorrad Connected app. Wanneer je eenmaal verbonden bent kun je gebruik maken van BMW Motorrad navigatie en een heleboel andere features. Want naast het navigeren kunnen ook voertuiggegevens zoals de hellingshoek, acceleratie, vertraging en nog veel meer worden weergegeven via de BMW Motorrad Connected App. Uiteraard kun je ook hier van de multicontroller op het stuur gebruik maken en zorgeloos door alle informatie heen scrollen.

Over een lege smartphone hoef je je ook geen zorgen te maken, want de ConnectedRide Cradle ondersteunt draadloos opladen (Qi-standaard 7.5 W) en beschikt over een USB-C poort. De ConnectedRide Cradle is te gebruiken met vrijwel alle Navigator houders, met uitzondering van de Navigator 4 of ouder. Dus hij is ook geschikt voor de oudere BMW modellen zoals de R 1200 en K 1600 serie. De Cradle is geschikt voor verschillende smartphone afmetingen, met een minimum formaat van: 130,1x65, 5x6.9mm en een maximaal formaat van 162.5x78,1x8.8mm. Vrijwel elke gangbare smartphone past zonder problemen in de ConnectedRide Cradle.

De BMW Motorrad ConnectedRide Cradle is nu beschikbaar in onze winkels én webshop. Wil jij hem graag online bestellen, maar twijfel je of hij geschikt is voor je motorfiets? Vul dan je framenummer in tijdens het bestellen, dan kijken wij of hij geschikt is voor je motorfiets. De BMW Motorrad ConnectedRide Cradle kun je hier bestellen.

>

Gratis verzending vanaf 50 euro
GRATIS VERZENDING

Vanaf € 75,00

Gratis retourneren
RETOURRECHT

30 dagen garantie

Zorgeloos online bestellen
Veilig online betalen

Zorgeloos online bestellen

Ruim aanbod
Product op voorraad?

Zelfde werkdag verstuurd

Ontvang het laatste nieuws, updates en aanbiedingen